|
Boikovo obrovské, 15.9.2018  Hmotnost plodu je 460 gramů. Předpokládám, že se jedná o Boikovo obrovské. Poznámka: nemám malé ruce |
 |
Rubin, 15.9.2018  U mne zatím nejlepší rok pro Rubín. Na semenné podnoži je kvalita plodů rok od roku lepší. |
 |
|
 |
Gloster, 13.9.2018 Pro AB : Chtěl bych naroubovat Rubelit.
Je to podle popisu pozdně zimní odrůda z UEB Střížovice, která vznikla křížením odrůdy TOPAZ a genotypu UEB. Vzrůstnost je středně bujná až bujná, typ rozvětvený, habitus rozložitý. Nasazení plodů na dlouhých... celý příspěvek > |
 |
Gloster, 12.9.2018  Snad mi příznivci odrůdy Gloster 69 prominou, ale u mne půjde tato odrůda "z kola ven". Na jaře jsem jí řekl jasně: " ty pudeš", ona to kupodivu pochopila a snaží se jak jen může, ale v krajním případě to vidím snad na jednu větev, ostatní... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň jádrovin 2018, 11.9.2018  Dnes sklizeň Admirálu na M9, plody mi zůstávaly v ruce a sršně zahájily okusování, (na roubech na semenné podnoži stále pevně drží) a probírka Merkuru na MM111. Angold na M9 zdá se dosud drží - jablka jako balvany. Rubín - průběžná sklizeň probírkou... celý příspěvek > |
 |
Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 11.9.2018  "Zlaté hvězdné " žluté odrůdy! V klidu dozrávají, sršně ani vosy nezajímají na rozdíl od červených odrůd, ani nejsou významně červivé. Jedinou nectností je rzivost na slupce u Siria a Opalu - a z toho vyplývající riziko vzniku sazovitosti při... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Glorietta, 11.9.2018 Díky za dobrou zprávu o Gloriettě. Rád ji vyzkouším, jestli bude k dostání sadba. Letos se mi osvědčila Anuschka, která chutí a výnosem ukončila dlouholeté prvenství odrůdy Rosara. |
 |
Sklizeň jádrovin 2018, 6.9.2018  K explodované Gale přidávám snímek explodovaného plodu Kidd's Orange Red, který jsem původně plánoval dát na místní výstavku ovoce. Jeví se to tak, že vydatné srážky uplynulých dní se staly fatální pro rodičovskou linii Coxova reneta, Kidd's Orange... celý příspěvek > |
 |
Čierna rajčina, 30.8.2018  Soukromý detektiv Phil Marlowe by řekl asi tohle: Ani nevím, proč jsem to rajče vysel. Asi proto, že jsem to nevěděl já sám. Indigo Rose - marně jsem přemýšlel komu a za co, se šlechtitel této odrůdy chtěl pomstít. Barva toho rajčete by sklíčila i... celý příspěvek > |
 |
Bosenská švestka, 26.8.2018 U Najbolji je uváděna hmotnost od 35 g do 60 g. Tato slíva má hmotnost od 70g do 90 g; přestože ohnuté větve byly doslova obalené plody od začátku až do konce - a to mi nesedí. Nesedí ani podle různých vyobrazení i když jsem si vědom toho, že fotky... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Bosenská švestka, 26.8.2018  Letos jsem si všiml na zahradě u jednoho mého známého obrovských slív. Podle něho se jedná o slívu z bývalé Jugoslavie jejíž název nezná. Stromek dostal nejméně před 40 roky od předsedy zahrádkářů, který jej měl dostat běhen nějaké družební akce... celý příspěvek > |
 |
Paprika Rodrigo, 25.8.2018 Máte krásné papriky. Pro mne je Rubika nejchutnější paprika, jakou jsem kdy poznal. Je velice chutná i v zeleném stavu. |
 |
Určenie odrôd jabloní po dedovi, 24.8.2018 Celočervená mutace odrůdy Rubín, tzn. Bohemia nebo Dark Rubín. |
 |
Rajčata podlouhlá, 20.8.2018  Letos jsem poprvé vysel semena ze zakoupených plodů typu San Marzano Nano nebo Mini. Byla to taková větvička s malými plody, pravidelně rozmístěnými po obou stranách, na bílém polystyrénovém tácku, zabalená smršťovací fólií, země původu... celý příspěvek > |
 |
Domácí ořechovice, 18.8.2018 Až budete příště dělat ořechovku, tak si vzpomeňte, že ořechy se mají trhat v období letního slunovratu. |
 |