|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 12.11.2018  12.11.18 A je opět čas založit nové vlákno, protože centrum aktivit se zase vrátilo na svůj začátek, tedy do Ústí n. L. Sezóna na chalupě je téměř u konce, ještě tam shrnu celkovou statistiku, ale je jisté, že tam se už nic podstatného nebude dít.... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 8.11.2018 8.11.18 Mé doufání nebylo zklamáno: sklidil jsem dalších 1,8 kg zeleňáků a uskladnil je na dozrání v chalupě, čímž jsem zaokrouhlil letošní sklizeň – tedy včetně zelených – na 230 kg. Myslím, že to byla nejpozdnější sklizeň, kterou pamatuji. A podle... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 7.11.2018 7.11.18 Řízky si vedou střídavě: některé velmi dobře, některé místo zakořenění v půdě uhnily. Především ty, na kterých jsem tak neuváženě nechal plody a již opylené květy. Uhynuly řízky z výhonů na listech i na vijanech. Nahradil jsem je řízky ze... celý příspěvek > |  | Rajčata 2019, 2.11.2018 Tomatoberry jsou cherry, tedy podle názvu. Tyčková nebo keříková? Mrknu na to. A pokud říkáte, že jsou chutná, zkusím je zařadit ještě do zimního cyklu. Díky. |  | Rajčata 2019, 2.11.2018 Kumata nebo Mini Kumata? Měl jsem Kumata jak na balkoně, tak na zahradě. V obou případech na chvostu pelotonu v ranosti. Pravda, ze semínek, která byla odebrána z F1 odrůdy, čili nespolehlivých.
A co se Taminy týká, jestliže má bramborový list,... celý příspěvek > |  | Rajčata 2019, 2.11.2018 Money Maker jsem letos dostal na jaře od kámoše. Nijak mne nenadchl (MM, ne kámoš) ani chutí (tak 5 na stupnici 0 - 10) ani plodností. Vyřazuji ze svého repertoáru. Už jen ten název napovídá, že je komerční. Stejně tak jsem moc neocenil Kumato: bylo... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 1.11.2018 Ten změněný tvar do špičky se mi vyskytoval u více odrůd. Nejvíc u Montain Magiku a Crimson Crushe, ale nevyhla se tomu ani klasická Startka. U těch nejpozdnějších plodů (a i některé nejranější byly takové). A to mám semínka koupená, tedy F1. Napadlo... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 31.10.2018 Katko, obávám se, že Vám nemůžu spolehlivě odpovědět. Semínka jsem dostal od Evy T. ze Slovenska už pod tímto názvem, tedy Minikumato, a pěstuju je poprvé. Předpokládám, že to jsou Kumato Cherry, ale Yummi by to také mohlo být. Zkuste obojí a myslím,... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 30.10.2018 30.10.18 Stupické a Minikumata už jsou v kelímcích od 25.10., ostatní ještě čekají na výsadbu. Objevila se ještě jedna Vilma, celkem tedy také 3. Odchýlil jsem se od svého plánu a zasadil je do německého výsevového substrátu. Už mají viditelné... celý příspěvek > |  | Rajčata venku do Vánoc?, 26.10.2018 Jj, zatím stále dobrý, jak říkal v 15. patře ten, co spadl ze 30. Němci předpověď změnili, ale furt je to na hraně. Takže se modlím k Matce Přírodě a čekám, jak motlitby zaberou. Balkóny ale nejpíš přežijí dalších 14 dní. Z těch sklízím téměř denně... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata venku do Vánoc?, 20.10.2018 Tak se mi zdá, že ty Vánoce to nejspíš nebudou. Mrazy mají podle předpovědi tady v kopcích (570 mnm) přijít příští víkend. A v úterý ráno jen plus jeden, což se může snadno zvrtnout. Tak jsem pro jistotu otrhal dalších cca 6 kilo zelených a dal je do... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 16.10.2018 16.10.18 Všech 5 Stupických, všechny 4 Minikumata, 3 Maglia Rosy, 3 Sleeping Ladies a jen 2 Vilmy (4 semínka od každé odrůdy kromě Stupic) už vyrašily. Zvolil jsem klasickou metodu přesazování – jednak si myslím, že to rostlinám prospívá a druhak tak... celý příspěvek > |  | Rajčata venku do Vánoc?, 11.10.2018 Globální oteplení je i u nás na Ústecku (nad Labem) v plném proudu. A to i nahoře na chalupě. Všechno stále ještě žije a roste. Vodu dodávám, ale žádná závratná množství. Nevšiml jsem si, že by něco kromě mých rajčat a paprik kvetlo, ale to může být... celý příspěvek > |  | Rajčata venku do Vánoc?, 11.10.2018 Právě se o něco podobného pokouším. O víkendu jsem vysel semínka (viz vlákno RHP - plísni navzdory), ale na "vnitřní chov". A rostliny, které mám venku tam zůstanou tak dlouho, jak vydrží. Může být, že tam vydrží do prosince. To je všechno na Matce... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 11.10.2018 11.10.18 V sobotu 6.10. jsem vysel 4 odrůdy (Vilma, Sleeping Lady, Maglia Rosa, Minikumato) po čtyřech semínkách a v pondělí 8.10. jsem přidal i 5 Stupických. Jsou určeny do balkonovníku a bytu na růst přes zimu s umělým LED přisvětlováním. Spolu s... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|