Příspěvky uživatele - 6.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 29.12.2018 Obsahuje fotku
29.12.18 Dva hlavní problémy vyřešeny, tedy aspoň doufám. Přesazení velkých sazenic jsem provedl, ne do konečných nádob, ale do krabic od mléka/džusu s uříznutým vrškem. Používám ale jen ty s kovovou folií uvnitř. Na jaře se mi totiž u některých bez... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 26.12.2018
26.12.18 Vánoce přinesly i ztráty na životech. Zahynul další řízek první generace (celkový počet klesl na 16), viditelně nezakořenil dostatečně úspěšně, takže ač ještě zoufale bojoval, vyřadil jsem ho z chovu. Rovněž jeden MM řízek druhé generace si... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 24.12.2018
24.12.18 Salát z vlastních rajčat k obědovému kubovi chutnal dobře. Mnohem líp než z kupovaných. Přisladil jsem 4 g cukru. A stále není s rajčaty konec: zbývají tak 3 kila. Večer si ho k rybě a brsalu asi nedám. To spíš flaštičku vína. Milan HP
Pěstování pod umělým osvětlením, 24.12.2018
Letos v zimě jsem vyséval papriky v někdy lednu (bohužel jsem si nezapsal přesné datum) na západním okně, většinu času nebyly přisvětlované a v dubnu (bylo krásné počasí) jsem je vyhodil na balkón. V červnu jsem z nich měl první lečo. Z toho jsem... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 23.12.2018
23.12.18 Byl jsem opět nucen řízkovat vrcholy 4 rostlin: 3 MM a 1 Start. Ta, co už rozkvetla. Zatím stále nevím, zda byly květy opylené a zda se budou vyvíjet. To bude záležet na jejich kořenovém systému. Červená jeden malinký MM a dva plody MM... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 20.12.2018
Katko, abychom si správně rozuměli: do výsevního substrátu nepřidávám nic. To až potom, když je přesazuji podruhé. Přesazuji je totiž už do konečné směsi hlíny, růstového substrátu a těch příměsí. Když pak jdou do posledního hrnce, čili květináče,... celý příspěvek >
Jak skloubit pěstování a dovolenou?, 18.12.2018
Mimmo, a nebojíte se, že se najde tolik dobrodinců, že Vilmě uhynou kořínky? A na tu láhev jste nezapomněl udělat čárky s daty, aby se vědělo kdy a kolik zalít. Ale rozhodně je to zajímavé řešení, řekl bych pedagogicky optimistické. Doufám, že... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 17.12.2018
Katko, zdá se, že Váš projekt je daleko ambicióznější než jste původně zamýšlela. Ale naprosto tomu rozumím. Myslím, že ty podmínky, které navrhujete, můžou fungovat, ale nemůžu to potvrdit z vlastní zkušenosti, protože já je nepřenáším. Bílé... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 16.12.2018
16.12.18 Přibyly další 4 řízky MM. Celkové stavy na mých domácích latifundiích: Řízky první generace ze zahrady: 17 (15 MM, 2 Start), 7 uhynulo Řízky druhé generace: 19 (15 MM, 4 Start) Semenáčky: Stupice 5, Vilma 3, Maglia Rosa 3, Minikumato... celý příspěvek >
Rajčata 2019, 15.12.2018
Byl šťavnaté a intenzivně voněly. Ale mám pocit, že to je u mne spíš ta selektivní paměť, která si idealizuje mládí. A ano, pamatuju i ty tenkrát populární Bonsety na zahrádce, ze kterých jsem byl vyloženě zklamán: byly vybledlé a oproti Stupicím a... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 14.12.2018
14.12.18 Stále si pochutnávám na rajčatech sklizených v říjnu a listopadu. Dozrávají v nízké teplotě ve spíži s pootevřeným oknem (11 - 12°C) a i teď jsou nesrovnatelně chutnější než koupená. Některá jsou stále zelená, takže doufám, že budou k snědku... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 14.12.2018
Francouzské okno na jih je výhra v loterii. A právě slunovrat je datum, kdy to začíná, tedy zlepšování světelných podmínek. Takže výsev je vhodný tak 7 - 10 dní před, protože na klíčení není světlo moc potřeba. I tak je to od nás opovážlivost, ale... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 12.12.2018
Katko, záleží na tom, co od nich chcete. Nevím, jak rané jsou Venus a Azteka, ale Vilmu jsem letos vysel 19.1., pěstoval bez přisvětlení a první rajčata z ní měl až někdy v červnu. Na balkóně. Roste velmi pomalu. Pokud jí budete přisvětlovat, půjde... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 12.12.2018
12.12.18 Přesadil jsem 2 Mini Kumata do krabic od mléka s uříznutým vrškem, aby mohly vytvořit dlouhý kořenový bal. To třetí trochu zaostává, takže ještě počkám pár dní. Po tomto druhém přesazení už půjdou všechny do finálních... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 9.12.2018
9.12.18 Ledabyle uložená rajčatová semínka klíčí všechna. Což mne znovu utvrzuje v tom, že když jsme přepečliví, našim rajčatům se vede hůř. Tedy, nesmí se ta lajdáckost příliš přehánět. No nic, problémy s místem budou, i když už mám... celý příspěvek >
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika