Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rozbor půdy, 4.11.2018
Zahrádkařit se dá skoro v jakékoliv půdě. Vaše půda je mírně alkalická a dost výživná. Měli vám to tam připsat. Většina úspěšných zahrádkářů má půdu horší. Myslím, že by byly problémy jen s kyselinomilnými rostlinami (např. borůvky nebo Hortenzie) a... celý příspěvek >
Co je to za tykev?, 4.11.2018 Obsahuje fotku
Aspoň, že je velká. Já jsem letos při nedostatku vody vypěstoval jen poměrně malé dýně. Ale i tak se dá Halloween slavit.
Tomel pro republiku, 4.11.2018 Obsahuje fotku
Já mám asi třímetrový stromek. Měl kolem 30 plodů. Čekal jsem až přirozeně omrznou, ale nedočkal jsem se. Pokud je chci jíst, dávám plod do mrazáku. Po dvou hodinách nechám zcela zmrzlý plod 12 hodin roztát a rozležet. Trpkost zmizí.
Lze rozeznat podnož Myrobalán a Wagenheimova?, 3.11.2018
Kdyby nebyla k dispozici nápověda, podle fotky a červené barvy bych tipoval meruňkový kořen. Ale to je asi velmi nepravděpodobné. Bude to asi skutečně myrobalán. Pokuste se porovnat barvu pokožky s kořenovým krčkem jiných (určených) podnoží. Tvar... celý příspěvek >
Ploštice Pozemka obecná? likvidace z pozemku, 3.11.2018
Je těžké porovnávat zmizení jednoho živočišného druhu se zmizením deseti miliónů druhů. Věřme, že ani k jednomu případu nedojde. Přesto si myslím, že by si na to lidstvo zvyklo. Budoucí vesmírné mise už o tom přemýšlejí. Jedli bychom brambory bez... celý příspěvek >
Ploštice Pozemka obecná? likvidace z pozemku, 3.11.2018
Všechny ploštice v těchto dnech mizí v úkrytech a jen málo z nich přežije zimu. Sledujte nástup nové generace v červnu. Pokud na vašem pozemku nebudou vhodné podmínky pro množení nežádoucího hmyzu, invaze se nebude opakovat. Domnívám se, že se řepka... celý příspěvek >
Meruňka pro okrajovou lokalitu, 2.11.2018
Na Slovensku by to mohla být Veharda a hlavně (cizosprašná) Vesprima. Pokud není zvýšení teplot příliš prudké, kvetou o něco později než jiné meruňky. Myslím, že i Bergeron kvete později, protože mi nikdy nevynechává ani na Vysočině. Navíc je to... celý příspěvek >
Roubování akuvrtačkou, 2.11.2018
Podstatou každého štěpování je vytvořit co možná největší plochu styku kambiálních pletiv podnože i roubu. Proto se rouby seřezávají šikmo. Nevím. Mně se to líbilo. Byl to asi účel nahrávky. Vidím v tom určitou pluralitu možností. Ostatně myslím,... celý příspěvek >
Roubování akuvrtačkou, 1.11.2018
Moc neumím, ale pro zájemce se pokusím shrnout. Období nejvhodnější pro tento způsob štěpování je (v Itálii) únor nebo březen před rašením. Pán na jabloni, kterou přeštěpoval, nejprve odstranil všechny boční větve. Poměřil tloušťku roubů, navrtal a... celý příspěvek >
Nedohořelý popel se nerozlozi?, 30.10.2018 Obsahuje fotku
Novodobí "Indiáni" vyrábějí terra pretta vypalováním i v EU. Je to sice ilegální, ale např. na Balkáně dosti časté. Běžně se vypaluje suchá tráva, strniště na poli, křoviny. Samozřejmě negativa (např. ničení bezobratlých živočichů v povrchové vrstvě,... celý příspěvek >
Škůdce ve střeše, 30.10.2018 Obsahuje fotku
Není jasné, zda se do střechy můžete dostat z boku. Nedestruktivně může pomoct elektronický plašič. Pokud je tam dutina, ultrazvuk nepomáhá a jste si jistý, že zvuky jdou odtud, nezbývá než navrtat odspodu kruhovým vrtákem. Pak vložit jed proti... celý příspěvek >
Rez starej marhule, 29.10.2018
Dřevokazný hmyz v meruňce se dá eliminovat systémovými insekticidy za vegetace. Insekticid se dostane na několik dní až týdnů do všech pletiv. Stromu to neublíží a hmyz to obvykle nevydrží. Vaše meruňka nevypadá zle. Ani ta uříznutá větev ji nijak... celý příspěvek >
Kněžice, 29.10.2018 Obsahuje fotku
Občas utrhnu zelenou papriku nebo rajče a vypadají většinou dobře. Ty, které venku zčervenají, jsou však bez vyjímky nejedlé - poškozené sáním kněžic zeleninových. Snad jen s vyjímkou pálivých paprik, které jim chutnají méně. Množily se opravdu... celý příspěvek >
Porek, 26.10.2018 Obsahuje fotku
Tak nevím. Pórek na našem trhu není nižšího vzrůstu. Svazky se ořezávají ve výšce kolem 150 cm. Na poli nemají pokryv z netkané textilie. Asi to tedy důkladně chemicky ošetřují. Ale i tak ty silné rostliny obdivuji. Asi to jednou taky zkusím.
Zimní zelí vypadá na sklizeň, 26.10.2018 Obsahuje fotku
U nás se zelí masově sklízí a prodává právě teď. Nebýt hadicové závlahy, nic by místní farmáři nevypěstovali.
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika