Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Marmeláda, po otočeení sklenic víčko odskočí vyteče, 14.7.2018
Při skrytém varu (týká se jen velmi čistých látek-ne marmelády) není teplota nižší než bod varu, ale chybí iniciátor, na kterém se tvoří bublinky. A stačí zrnko prachu nebo rybízová pecička a je to tady... V našem případě dochází ve sklenici k... celý příspěvek >
Nejrychleji rostoucí strom, 13.7.2018
U nás se jako nejsilnější stínidla používají obří platany a moruše. Pro vaši lokalitu by asi nebyly rychle rostoucími stromy. Proto myslím, že by to vyřešil ořešák - semenáček z kvalitního stromu. Neroubované ořechové semenáče rostou poměrně rychle,... celý příspěvek >
Poznej ptáka 2, 13.7.2018 Obsahuje fotku
U nás je v okolí zahrad velké množství čapích hnízd. Každý den kolem nich jezdím a hádám, který čáp z těch tří stejně velkých na hnízdě je to mládě. Myslím, že už jsem to uhodl. Máte někdo také nějaký typ?
Benzínová sekačka pozemek 1300m2, 13.7.2018
Já používán na stejně velký pozemek obyčejnější stroj HECHT 5410 BS. Má pojezd, výkon 1,92 kW a záběr 406 mm. Chtěl jsem, aby mi i při častém používání na ne příliš kvalitním terénu vydržela asi 5 let. Zdá se, že by mohla.
Stromková růže, 11.7.2018 Obsahuje fotku
Růži jsem neuhlídal. V květnu krásně odkvetla a nasadila deset nových poupat. Vichřice ji však vylomila. Okamžitě vyhnala plané výhony, tak jsem ji přerouboval na jinou barvu. Tentokráte medově žlutou. Snad mi v srpnu znovu vykvete. Budu okopávat.
Aprimira, Aprikyra, Aprisali, 11.7.2018
Milane, znova jsem se díval na fotky tvé Aprimiry. Kdyby tam nebyl tvůj vnuk, tak bych řekl, že je to triková reklama zásilkového obchodu. Opravdu krásně a bohatě přeplozená. Škoda, že recenze týkající se chuti nejsou také tak krásné.
Flamingo, 11.7.2018 Obsahuje fotku
Dneska jsem srovnával Red Haven, Flamingo a Katrin. Každý má svoje. Sousedův Redhaven má přezrálé místy až pukající plody. Veliké a nejsladší ze všech. Flamingo je vizuálně krásné, ale liší se více broskvovou chutí (ta správná nahořklá pachuť).... celý příspěvek >
Co Vaše réva 2018?, 11.7.2018 Obsahuje fotku
Abych se přiznal - u mě (zahrada na Balkáně) nejlépe vypadá český Prim. Už je jedlý a nemá ani po nedávných deštích žádné viditelné poškození. Ve vinohradu je to horší, ale už taky ochutnávám.
Stratifikace peckovin, 10.7.2018
Sazeničky by neměly vyrašit na podzim. Asi by nepřežily zimu. Doporučuji vysít namočené pecky nyní do země do řádku. V květnu přirozeně vyraší. Pokud je chcete stratifikovat v ledničce, dejte je tam až na podzim. Jinak vyklíčí už v zimě a není to... celý příspěvek >
Snížení koruny meruňky, 10.7.2018
Latex je nejlevnější, rychle se s ním natírá a postačuje. Velikost řezu se občas limituje průměrem větve nebo věkem (čtyřleté dřevo). Mám však ověřeno, že to může být i více. Např. průměr 12cm. Samozřejmě optimálně v období duben až září. Ne v zimě.... celý příspěvek >
Bergeron je nejlepší, 10.7.2018
O víkendu jsem dojedl balkánské Bergeronky. Mohu potvrdit, že se chuťově zcela vyrovnaly středoevropským Velkopavlovickým meruňkám. VP jsou mnohem větší a lépe se proto sklízejí. Bergeron má zase tu výhodu, že je odolný proti jarním mrazíkům. Na... celý příspěvek >
Přežije meruňka zlomení větví?, 8.7.2018
V loňském roce se mi (ne poprvé) stalo, že se meruňce odlomily 4 nedostatečně podepřené silné větve. Rok před tím jsem jí navíc výrazně snížil korunu. Dnes vypadá dobře a plodí. Pan Vysloužil to napsal správně. Je to jen otázka estetiky -... celý příspěvek >
Je to cuketa nebo dýně?, 8.7.2018
Při deštivém počasí, kdy mi často naprší do květů, je to i u mě očekávaná věc. Uvažuji o tom, že bych dnes na dva dny přikryl cukety fólií. Cukety mají rády slunečné počasí s teplotami do 35ºC. Časté zalévání není nutné. Důležité je množství... celý příspěvek >
Skoré hrušky hniličky, 7.7.2018 Obsahuje fotku
Mezi rannými hruškami jsou i velkoplodé hniličky. Nevím, jaká je to odrůda, ale nedokázal jsem ji sníst celou.
Aprimira, Aprikyra, Aprisali, 7.7.2018 Obsahuje fotku
Je tohle Aprimira? U nás se začíná vybarvovat.
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika