|
Příspěvky uživatele - 153.50
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Lis na ovoce, 23.10.2018 Marku, máš to pěkně udělané, můžeš prosím pro nás nešikovné ještě lis trošku popsat - velikost jeklů, vnitřní výška mezi spodní a horní příčkou, rozměry, síla a materiál desek (je to nerez nebo hliník?), z jakého materiálu máš plachetky. Panenku jsi... celý příspěvek > |  | Technika orby, 20.10.2018 Kde to jde používám otáčení orebné soupravy, většinou konec doorávám s couváním. Jak někteří píší mám tam stromy, kamený plot, studnu a další překážky. Určitě není nic příjemného, když vás Vari přirazí na plot nebo strom, v omezeném prostoru se... celý příspěvek > |  |
|  | Sírově žlutý plod, uvnitř ořech, co to je, 14.10.2018 Děkuji, bude to tak. ještě jsem se chtěl zeptat v Pardubicích na Pražské byl strom, stromy a padaly z nich lískové oříšky vzdy ve shlucích jich bylo někoik, co by to mohlo být, už tam nejezdím, jinak bych to vyfotil. Pěkný zbytek víkendu.. |  | Lis na ovoce, 14.10.2018 Děkuji za fotografie, udivuje mě výtěžnost z deskového lisu 80%. Včera jsem lisoval 2 18l lisy a dostal jsem z toho 22l což by bylo 61%. Ale stlačoval jsem drť v koši rukama ještě před vlastním lisováním, takže vlastně nevím k jakému základu počítat.... celý příspěvek > |  | Sírově žlutý plod, uvnitř ořech, co to je, 14.10.2018 Kolega dovez z Lednice žlutý plod, uvnitř byl ořech, údajně toho tam bylo hodně a lidi to sbírali. Víte někdo prosím co by to mohlo být? |  | Pěstování rajčat na netkané textilii?, 30.9.2018 S tou suchou hnilobou v letošním horkém létě na tkané textilii. I přes to, že si myslím, že mám půdu dostatečně zásobenou vápníkem, 2 roky jsem přihnojoval před orbou dolomitickým vápencem cca 40kg/ 200m2 se mě vyskytla v loňském a letošním roku... celý příspěvek > |  | Lis na ovoce, 30.9.2018 Až budete lisovat zašlete prosím nějaké fotky. Je pravda, že koš 18l je celkem malý, byl uvažovaný na každotýdení lisování a spotřebu moštu, nakonec se zbylá část moštu zahřála na 80 stupňů a zahorka naplnila do litrových lahví od vína uzavřela... celý příspěvek > |  | "Poloautomatické" zavlažování zeleniny ze sudu, 23.9.2018 Ano, něco takového plánuji, prokapávací hadice dohledám, hlavně mě jde o to s jakým tlakem to bude fungovat, vodovodní řád nemám a chci použít jen samospád ze sudu/ -ů. |  | Pěstování rajčat na netkané textilii?, 23.9.2018 Vladimíre, sklizeň rajčat nevážím, to snížení výnosu na textilii oproti volné půdě pouze odhaduji. Přisuzuji to především menší rozteči rostlin na textilii a tomu, že při dešti část vody po textilii steče. Letos, kdy téměř nepršelo byl rozdíl... celý příspěvek > |  | "Poloautomatické" zavlažování zeleniny ze sudu, 19.9.2018 Petře, děkuji za reakce, naprogramovat nějaké jednoduché PLC jako třeba Unitronics (nakonec ho izraelci v počátcích používali hlavně k řízení skleníků a vodotrysků) pro spouštění jednotlivých okruhů ventily, čidla a další to je hudba u mě poměrně... celý příspěvek > |  |
|  | Zálivka zeleniny z jímky s 25 roků nečerpanou dešťovkou, 19.9.2018 Díky za reakce. Nahlas jsem přemýšlel proč se takto "uleželá" letitá deštovka s výluhem z ořechového listí zelenině viditelně nelíbí. Test se řeřichou nebo salátem znám, děkuji za jeho připomenutí, v minulosti jsem si takto testoval zeminu. Jimku... celý příspěvek > |  | Pěstování rajčat na netkané textilii?, 19.9.2018 Na tkanou textilii vysazuji cca 48 rajčat ročně, dalších 30-40 do volné půdy s větším sponem. U mě je výnos rajčat na textilii o něco nižší než ve volné půdě, někdy až o 1/3. Výhoda tkané textilie je, že plevel roste jen v otvorech pro... celý příspěvek > |  | Lis na ovoce, 16.9.2018 Vyzkoušel jsem, měl jsem půjčený doma dělaný. Plnění perfektní, byl vyšší, takže i kbelík pod něho vlezl. Jen to přišlapování nohou, abych netočil celým liisem bylo stejné a to je pro mě podstatný problém, k podlaze ho přišroubovat bohužel nemohu. |  | Co to je za nemoc rajčat?, 16.9.2018 Připojuji se ještě s jedním dotazem i když nesouvisí s nedostatkem vápníku. Semena rajčat v těch videích dost často prolévají před výsevem horkou vodou z rychlovarné konvice. Letos jsem to už nestihl, příští rok to vyzkouším. Ví někdo proč? |  | Co to je za nemoc rajčat?, 15.9.2018 Na youtube ruští, ukrajinští pěstitelé přisypávají a postřikují rajčata jedlou sodou a to už při pěstování sazenic. Může to mít vliv na omezenní suché hniloby? |  |
 |
|
|
|