|
Předpěstování košťálovin, 10.2.2019 Dík za odpověď, ale já jsem se ptal paní Kateřiny, ona to pařeniště kupovala.
Vladimír |
 |
Předpěstování košťálovin, 10.2.2019 Na kolik takové pařeniště přišlo?
Vladimír |
 |
|
 |
Předpěstování košťálovin, 7.2.2019 Jak velké to pařeniště máte? Já jsem to zakrýval až teď, protože jsem chtěl, aby mně tam nateklo co nejvíce vody. I když bych mohl to pařeniště zakrýt, třeba polstyrenem, nechci protože si myslím, že když mně to začne klíčit někdy po polovině února,... celý příspěvek > |
 |
Rajče start, 3.2.2019 Mnohokrát tu zaznělo, že Start S F1 je totožný se Start F1. Jde jen o to co každá z těch tří firem, které vlastní tutp odrůdu nechá natisknout na prodejní sáček. Myslím si, že peníze budou vyhozené, právě když si koupíte sáček s nápisem Start F1.... celý příspěvek > |
 |
Paprika Rodrigo, 3.2.2019 Chtěl bych se zeptat co konkrétně myslíte těmi kelímky od jogurtu. Já mám sazenice v konečné fázi v kelímcích 200 ml, ale zdá se mně, že sazenice z výsevů v lednu jsou takové nějaké zatvrdlé a po zasazení, trvá velmi dlouho než vidím opravdu, že... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 1.2.2019 Pochopitelně nechci nijak ovlivňovat to co budeš pěstovat. Jen jsem chtěl připomenout, že lze jednoduše získat semena odrůd, které jsou v našich zimních podmínkách geneticky přizpůsobené pěstování pod světly. O tom, že jsou to odrůdy pěstované... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 31.1.2019 Milane,
pokud opravdu chceš sklízet rajčata z přisvěcovaných rostli v zimě, tak by to chtělo nějaké odrůdy jejichž biologický rytmus je přizpůsobený ročnímu cyklu. Nejjednodušší by byly přesevy z těch odrůd, které jsou dnes na trhu z českých nebo... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2019, 30.1.2019 Alma je jméno odrůdy mírně pálivé maďarské papriky, o tom nemůže být pochyb.Je to obdobné jako sladká paprika od SEMA Jablinka u které stejně tak jako u té maďarské odkazuje jméno na tvar papriky. Sladká maďarská se jistě jmenuje jinak. Pokud jde o... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2019, 30.1.2019 Klubíčko je sladká paprika, Alma by měla být mírně pálivá. SEMO místo ní nabízí papriku Ilika, která by měla být podobná. Pokud jde o to nakládání, tak jsou dva způsoby. Plnit čerstvým zelím nebo zelím kvašeným. Pokud dosáhnu nějaké aspoň trochu... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2019, 29.1.2019 Kde jste sehnali tu Alma papriku? Zkoušeli jste ji nakládat se zelím?
Vladimír |
 |
|
 |
Rajčata 2019, 26.1.2019 Porovnání oranžových jsem už dělal. Z těch čtyřech (Orange Strawberry, Amana Orange, Golden Jubilee a Goldie mně nejvíc chutnal opravdu Amana Odange. Ale já chci oranžové rajče ve tvaru srdce a tomu se nejvíce blíží Orange Strawberry i když vypadá... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2019, 26.1.2019  Tyčková rajčata pěstuji na záhonu 3 x 6m to je celkem 18 m2. je tam pět dvouřádků a čtyři cestičky.Nad celým záhonem je betonářská síť s oky 15 x 15 cm. Z této sítě spouštím spirály ve kterých rajčata vedu. Někdy na přelomu července a srpna dávám nad... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2019, 26.1.2019  Pořád pracuji na tom, která tyčková rajčata budu letos pěstovat na záhoně pod střechou z PE folie. Vlastně zatím nevím, kolik to bude odrůd, ale to je mně úplně jedno. Limirtujícím faktorem pro mne je, že to může být maximálně osmdesát rostlin. Mimo... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2019, 24.1.2019 Tak to jste mne potěšila. Vysel jsem 10 semen a už 5 jich vzešlo.
Vladimír |
 |
Rajčata 2019, 19.1.2019 Máte pravdu. Vyjádřil jsem se nepřesně. Myslel jsem ty nové odrůdy- Sunpeach, Suncherry, Sunchocola, Sungrape, Sungreen a Sunlemon. Tomatoberry (pěstoval jsem je už v roce 2014) a Sungold (pěstoval jsem od roku 2015) jsou poněkud starší odrůdy, možná... celý příspěvek > |
 |