Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Hruškový kvas, 12.8.2018
Já bych počkal. Dva týdny a kousek je málo, kvas máte v poměrně chladné místnosti, nejsou známky kažení a vyvíjí se CO2 Každopádně dejte vědět výsledek pálení.
Šárka - Haganta, Gábrovská, Čač. rodná, 11.8.2018
Myslím, že Petrova kritika Hamanovy bude způsobena taky šarkou. Někdy nejsou projevy choroby na plodech zřetelné, jen je horší kvalita a chuť dužiny. Co s týče Hanity, až do nynějška jsem jí vyčítal malou plodnost, letos se láme jedna větev za... celý příspěvek >
Kozačka Štuttgartská, 11.8.2018 Obsahuje fotku
Šel jsem prohlídnout starý strom Kozačky stutgartské. Plody jsou opravdu chuti výjimečné, ale taky drobné. Obávám se, že právě kvůli malé velikosti ji renesance nečeká. Leda že by ji někdo marketingově potlačil jako Wahlsche Schnapsbirne, která... celý příspěvek >
Aké ovocné stromy do novej záhrady?, 11.8.2018
Miro, nevím, jestli je rozumné nechat si radit od lidí, kteří Vaši zahradu neviděli, neznají polohu, lokalitu, půdu, orientaci, rozlohu... Radši si pozvěte - ať Vám poradí - někoho z okolí, jehož zahrada se Vám líbí a to, co pěstuje, chutná.  ... celý příspěvek >
Kozačka Štuttgartská, 11.8.2018
V Nesrstově monografii Jádroviny, z roku 2011 zaměřené převážně na nové dorůdy, jsou popsány a vyobrazeny: Clappova, Radana, Williamsova, Boscova, Dicolor,Hardyho, Konference, Jana, Lucasova a další. Pravda, opravdu historické odrůdy tam uvedeny... celý příspěvek >
Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 11.8.2018
Podle čeho jste poznala, že byl použit právě glyfosát?
Šárka - Haganta, Gábrovská, Čač. rodná, 11.8.2018
Já jsem Hamanovu musel zlikvidovat - opravdu s těžkým srdcem - právě kvůli šarce kolem roku 1990. Od té doby jsem ji znovu nezkoušel. Nechci rozebírat, jestli je něketrá z nových tolerantních pološvestek srovnatelná s Domácí. Jistě, není odrůda,... celý příspěvek >
Halehaven a Fairhaven, 10.8.2018
takový ten stromek co se nepovede (nerostl, plody malé, nedobré) Přesně stejně se u mě chovalo Flamingo, tak jsem ho vykopal. Co tady ne něj čtu tolik chvály, soudím, že stromek musel být nějak nemocný. Krasavy - v jiných letech výstavní plody -... celý příspěvek >
Desert, 10.8.2018
Jak říkáš, Jirko, papír snese všechno. Že charakteristika z pera autorů odrůdy bude trochu "přihrávat",  to se dá očekávat. Jsou odrůdy, které budou plodit velká jablka vždy, bez ohledu na agrotechniku - Krasava, Aneta, Jonalord, Jakob Fischer,... celý příspěvek >
Šárka - Haganta, Gábrovská, Čač. rodná, 10.8.2018
Což o to, ono se o ní mluví, hlavně v minulosti se o ní mluvilo a psalo. Hlavně v souvislosti s tím, že zraje dřív než Domácí a kvalitou se jí vyrovná. Tím natahuje dobu konzumace pravých švestek a spolehlivě dozrává i tam, kde Domácí má problémy.... celý příspěvek >
Jarka, 10.8.2018
Jarka určitě není špatné jablko. Mám strach používat pojmy jako překonaná, neúspěšná, zapomenutá, nic takového. Ostatně pan prezident ji přivezl i do Číny.    Nevím, jestli měla být nástupcem Rubínu, ostatně má shodné rodiče, je to spíš... celý příspěvek >
Prosím o určení 3 letních jablek, 10.8.2018
Je to jednoznačně zlý úmysl poškodit tuto odrůdu. Opět přeháníte pane Polehlo. Píšu jen to, jak to vidím. Když dám na stůl současně dozrálá jablka (cca 15 odrůd, radši je nebudu jmenovat), Mio se bere mezi posledními. Přitom před 30 lety patřilo... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 10.8.2018
Ano, hygroskopický chlorid vápenatý se často používá ve formě 50%ního roztoku. V tuto dobu ho považuji za lepší než Wuxal Calcium. Ten obsahuje hodně dusíku, což v 2. polovině vegetace pro dobré vyzrávání pletiv není úplně vhodné. O ceně nemluvě.
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 10.8.2018
Já mám Admirály stejné jako Daník. Jedná se o prvních pár plodů na velkém přeroubovaném stromě. Potřiky vápníkem jsem letos úplně vypustil. Většina jabloní má tak velkou násadu, že pihovitost prakticky nehrozí a kvůli těm několika Admirálům to... celý příspěvek >
Meruňka z pecky, 10.8.2018
Já ten rozdíl vidím v něčem jiném. Ten, kdo vysévá pecky a pěstuje vlastní pravokořené semenáče, je přece jen jakýsi odborník. Problematice obvykle rozumí, o své semenáčky se stará a dá se říci, že jim fandí. Naopak stromky kupují a vysazují všichni,... celý příspěvek >
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika