|
Uzení krkovice, 24.12.2018 Je to v pořádku, ale neuškodí maso lehce dovařit. |
 |
Nové odrody jabloni, 23.12.2018 Na chuť těchto novinek si z degustace nevzpomínám. Nepovažuji ale za příliš šťastnou volbu názvů odrůd, tvořenou zkratkami jmen rodičů. Málokdy si takové nic neříkající jméno pěstitel oblíbí (viz Miodar, Mivibe, Dima). Určitě je lepším názvem odrůdy... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Obyčejný rýč (i fiskars) vs. bronzový, 23.12.2018 Rýčů, se kterými se mi pracovalo dobře, jsem měl spoustu. Žádnému z nich nepovolil svár, jen málokdy se ohnul, nikdy zkrz neproreznul. Všem se dřív nepo později zlomilo toporo. Až do té doby, než jsem pořídil první Fiskars. Jinak obtížnost a... celý příspěvek > |
 |
Salisburyho, 16.12.2018 Mám taky roub Salisbury od Jelena. První hruška sice chytla červa, ale letní určitě nebyla. |
 |
Jak vyrobit mandlovou, 15.12.2018 Kdo si to má pamatovat. Vždyť v době, když jsme tyhle lihoviny popíjeli, jsme byli mladí a šumní. Teď už jsme jen šumní... |
 |
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?, 15.12.2018 Jedná se o Hustopečskou mandlovici a je výtečná. A je to pálenka, nikoli likér.
Tak jsem si ten hustopčský zázrak koupil na vánočních trzích v Brně. Není to až tak špatná lihovina, destilátem to ovšem nazývat nelze. Trochu připomíná ve své době... celý příspěvek > |
 |
Zápach pálenky, 14.12.2018 Nekvasil ten těkavý barel v prádelně? |
 |
Mohu presadit blumu jeste ted v prosinci?, 8.12.2018 Odpověď je jednoduchá. Jestli ten stromek musí z první zahrady pryč, přesaďte ho nyní. Jestli to nespěchá, nechte to na jaro. Práce je příjemnější, nemusíte se brodit v bahně ani rozbíjet zmrzlé hroudy. |
 |
Kvas ze švestek, 6.12.2018 Šťávu z kvasu s 15 Brix ochutnejte. Musí být zřetelně sladká. V tom případě bych přesunul jednu sklenici šťávy na teplejší místo. Když se rozkvasí, pak přesuňte celý kvas. Pokud šťáva sladká není, bylo špatné měření.
|
 |
Nevim kde je chyba?, 6.12.2018 Maso na uzení se nakládalo ze zabijačky a to hned druhý den po porážce když vychladlo
To je opravdu knížecí rada.
Levné maso v akci koupené v hrubé folii v supermarketu (ještě před tím než ho rozbalíčkují) používám taky. Jeho nízká... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prosincový radikální řez mirabelek a thují, 5.12.2018 Nejsem si jist, m jestli zadavatel myslí skutečné mirabelky. Jestliže píše o keřích: :
...u mirabelek by byla odstraneno u kazdeho jedince cca 60% koruny- aby kere miri od plotu...
tak nevím, jestli nejde spíš o nějaké myrobalány. U těch by to... celý příspěvek > |
 |
Lysice 2018, 1.12.2018 Škoda jen, že více produktů z Česka nemá v Německu takový zvuk jako střížovická jablka... |
 |
Které jablko považujete nyní (v listopadu) za nejchutnější?, 25.11.2018 protože jako nosiči pylu jsou pro mě nenahraditelné
Je dobré mít pár větví některých kdysi kultovních odrůd, hodí se připomenout si občas jejich chuť. Co se týče nenahraditelnosti jejich pylu - mívám opačný problém - i názor. Násada plůdků je... celý příspěvek > |
 |
Jablkovy kvas meranie cukru, 25.11.2018 Dnes sem měřil cukr v jablkovém kvasu a ukázalo mi to 0% je to možné?
A kolik Vám ukázala destilovaná voda? |
 |
Lasice doktor zahrady, 23.11.2018 Lasičky na zahradě máme (kolčavy), bydlí v palivovém dřevě. Na populaci hrabošů moc velký vliv nemají. Hlodavci se při dostatku potravy dokáží množit tak rychle, že by stěží pomohlo stádo lasic. |
 |