Příspěvky uživatele - 168.103

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Počasí, 1.1.2024
Pane SP, pěkné a milé.. Skoro se tomu nedá věřit, ale prý přijde zima, dokonce přituhne.
Šťastný nový rok, 1.1.2024
Také přeji všem pěstitelům v tomto novém roce bohatou úrodu bez pohrom a hromadu elánu k zvelebování vašich zahrádek.👍
Roubovací nůž, 30.12.2023
Na části roubu, i podnože, které mají srůst, by se neměla dostat mastnota, a to ani z prstů rukou, jinak kambium a dřevo nesroste. Z toho důvodu bych nedoporučoval tuk na čepel nože použít. Naopak bych doporučil před každým použitím čepel nože... celý příspěvek >
Špičaté zelí, 30.12.2023
Taky se mi zdá, že je to příliš brzy. V truhlíku za oknem se klíčící rostlinky bez přisvětlování budou příliš vytahovat a v nevytápěném skleníku zas nebudou v důsledku nízkých teplot dostatečně růst. I když jsem někdy výsev košťálovin realizoval... celý příspěvek >
Pěstování datlovníku z pecky datle, 28.12.2023 Obsahuje fotku
Upřímně jsem byl překvapený, jaký rozdíl ve velikosti pěstovaných datlí může být, na snímku větší původem z Izraele a menší z Tuniska. Přitom velikost pecky je stejná u obou druhů. Walter
Pěstování datlovníku z pecky datle, 28.12.2023 Obsahuje fotku
Přidám taky pár svých zkušeností. V minulosti jsem palem z pecky napěstoval docela dost. Stačilo ty pecky uložit někde v místnosti do sklenice s vodou. po týdnu promnout, aby se uvolnily zbytky slupek na peckách, zejména v zářezu a na koncích, ty na... celý příspěvek >
Tomel,Kaki.🍈, 28.12.2023 Obsahuje fotku
Jedno z posledních kaki, letos jsem jich zkonzumoval asi15 kg, jsem oloupal a příčně rozřízl na plátky. Uvnitř vypadá velmi zajímavě. Dnešní odrůdy už jsou vyšlechtěné bezsemenné ale v této konkrétní odrůdě Rojo Brillante ještě náznaky uložení semen... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2024, 27.12.2023 Obsahuje fotku
Tak jistě, ještě se mi nikdy nestalo, abych neměl žádnou úrodu. Redhaveny a Cresthaveny ji jistí. Ale mé oblíbené Springcresty toho v mrazu příliš nevydrží a letos byly v plném květu už 25. března. No a mladé plůdky zmrznou hned, jedno, jestli... celý příspěvek >
Špičaté zelí, 27.12.2023 Obsahuje fotku
Dnes jsem vytáhl z lednice poslední letošní špičaté zelí. Tak nevím, čím ho teď 5 měsíců, než naroste nové rané zelí, nahradím. Bude se mi stýskat. Walter
Papriky 2023, 27.12.2023 Obsahuje fotku
Jednu rostlinu Hamíku s nedozrálými plody jsem v listopadu přesadil do květináče a strčil do skladu k oknu. Teď papričky začaly dozrávat. Walter
Papriky 2023, 27.12.2023 Obsahuje fotku
Poslední letošní papriky už moc vábně nevypadají, ale pod maso se ještě hodí. Walter
Rajčata 2023, 27.12.2023 Obsahuje fotku
Poslední letošní rajčata. Za pár dní nebude nic. Walter
Kadeřavost broskvoně 2024, 27.12.2023
Já z té kadeřavosti obavy nemám. Tak holt budu muset dělat postřiky dva místo jednoho. Tak už jsem to viděl letos. Tam, kde jsem stříkl dvakrát, nebyl skoro problém, tam, kde jednou, otrhával jsem celé kýble zkadeřeného listí. Mnohem větší obavy mám... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2024, 25.12.2023 Obsahuje fotku
Tady bych se dovolil zeptat, proč je pozdě, jak se objeví zelené špičky. Je tím důvodem skutečnost, že jakmile se houba dostane i jen na špičky neošetřených rozvíjejících se listů, je pak už pozdě na preventivní postřik, protože pletiva listů už... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2024, 24.12.2023
Fakt ale nevím, kde ten pes je zakopaný.Uvažoval jsem, jestli nepěstuji v lokalitě, kde té kadeřavosti není tolik, ale opak je pravdou, když hned za plotem, tedy 5-15 metrů od mých stromů jsou 3 přes 15 let staré broskvoně, které už 3 roky proti... celý příspěvek >
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika