|
Příspěvky uživatele - 59.254
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Je to puchrovitost?, 7.6.2016 Je to puchrovitost. Letošek je pro ní zřejmě abnormálně příznivý. V jiných letech bývá napadených plodů jen pár, letos často až 90%. Hlavně švestka domácí trpí, ale viděl jsem ji hodně i na myrobalánech. Postřik se provádí před začátkem rašení... celý příspěvek > | | Neurčené odrůdy, 7.6.2016 Dobrý den,
hrabal jsem se ve starých fotkách a našel ještě dvoje jablka s otazníkem. Kdyby měl někdo náhodou nějaký tip.
1) Velká jablka s výraznými žebry. Chuť příjemně sladkokyselá. Dužnina poměrně tuhá, ale už poněkud moučnatá. Velmi... celý příspěvek > | |
| | Žluté jablko, 19.4.2016 Myslím, že nová odrůda s úplně stejnou chutí není. Ovšem existuje řada novějších žlutoplodých odrůd, které mají chuť trochu podobnou, ale většinou ještě lepší. Převážně jde o odrůdy s prolomenou rezistencí, ale pořád jsou odolnější než Golden. Orion,... celý příspěvek > | | Jaká je to odrůda jabloně?, 10.4.2015 Mohl by to být Jonathan dle mého laického pohledu.. | | Plíživá vytrvalost starých odrůd, 5.11.2013 Dobrý den, mohu se zeptat na to Buštěhradské? Právě jsem totiž ve starší zprávě Průhonické zahrady našel položku s tímto označením. Dnes ji tam už nemají, ale zajimala by mě, také kvůli tátovi, který je zanícený sadař a z Buštěhradu pochází. | | Dicolor, 12.9.2013 Už roky očkuju tak, že očko převážu celé pevně roubovací páskou (T i Forkert). Je to rychlejší a nepropustnější pro vodu. Při delším ponechání pásky (5 a více týdnů) a sílení podnože, dochází k deformaci pupene, zejména u odstálých pupenů některých... celý příspěvek > | | Slivoň neznámá?, 20.8.2013 A chuť a charakter dužniny nám radši nepopíšeš! Abychom ten "stara nemecka sásrak" náhodou nechtěli! | | Topfive, 14.8.2013 V oficiálním dokumentu z Geisenheimu stojí toto:
Topfive: Cacaks Beste x Bühler-Weisenheim, 1986
Trochu mě zaráží ten rok vyšlechtění - jedna z nejstarších v porovnání s ostatními "Topy".
Člechtění je běh na dlouhou trať, ale zajímavé je,... celý příspěvek > | | Nektarinka, 12.8.2013 Ale stříká, Petře. Jen je zbytečné se hádat - jak píšeš Ty i pan Paľo každý máme jiné podmínky. Každý má navíc svou pravdu.
Nevím, jak u Tebe, ale mé loňské strupaté Redhavenky měly dost nahořklou chuť slupky. Čili jsem to letos řešil včas jedním... celý příspěvek > | | Příliš dlouhé přírůstky roubů, 9.8.2013 Tendenci k vylomení roubů jsem zaznamenal spíše u peckovin. Předejít vylomení určitě můžete vyvázáním výhonu ke kůlu, odstraněním původní roubovací pásky a "přemotáním" srůstu páskou novou (hlídat zaškrcení). Ale i podle požadovaného budoucího tvaru... celý příspěvek > | |
| | Letní jablka dozrávají, 6.8.2013 Mám letos 20 krásně vybarvených plodů odrůdy ´Hana´. Loni jsem byl v době zrání mimo ČR, předloni první plod podtrhl, tak snad se letos dočkám.
Pane Vysloužile, máte-li toliko odrůd, mohl byste je, prosím, subjektivně srovnat? Zajímala by mě... celý příspěvek > | | Meruňky Pincot a Kioto, 25.7.2013 Sezona je sice celá posunutá, ale nechce se mi věřit, že by Kioto zrálo o 3 týdny dříve než Pinkcot!? Neprohodil jste náhodou obě odrůdy? Či školkař...
Zdraví Mittwoch | | Rezistentní višně v České republice, 24.7.2013 Mně se nejlépe souhrnem vlastností jeví 4 odrůdy: Jade, Rubellit jako univerzální (konzum, zpracování), Fanal, Morellenfeuer na zpracování.
Zdraví Mittwoch | | Rezistentní višně v České republice, 24.7.2013 Vypátráno!
Cituji z odborného tisku Zahradnictví číslo 3 ročník 11:
V pokusné výsadbě založené na podzim 2006 ve VŠÚO Holovousy, s. r. o., bylo sledováno celkem 16 odrůd višní českého a zahraničního původu. U odrůd byl hodnocen vstup do... celý příspěvek > | | Nejaromatictejsi odruda, 22.7.2013 Já sklízel první "větší" úrodičku na mladém Pinkcotu (80 plodů) 19.7.13. Barva nádherná - výrazně líčko, plody vyrovnané velikosti, asi vlivem sucha "jen" v průměru 55g. Krásně kulovité, středně šťavnaté, Vkp to nebyla, ale chuť příjemná (jakoby... celý příspěvek > | |
|
|
|
|