|
Rycí vidle, 2.7.2020 Dobrý den. Nemám tušení paní Lído, já nejsem strojař. Ale nikdy jsem nemusel rovnat ani jeden hrot. Jsou to profi rycí vidle a je to opravdu znát. Ale je fakt, že půdní podmínky tady na Hané jsou skvělé. Stanislaw |
 |
Rycí vidle, 2.7.2020 Dobrý den. Mám rycí videl Ideal, které mají dřevěnou násadu. Koupil jsem je u pana Pasiče. Zkuste si je najít. Jako bývalý profizahradník mohu napsat, že lepší jsem ještě nepoznal. Vyrobeno v rajchu. Stanislaw |
 |
|
 |
Papriky 2020, 30.6.2020 To netuším, syn je má a nic neříkal. Akorát připomenu, že na to menší balení tehdy padl můj plat za celý den, dnes bych si ho hravě koupil za hodinový plat. Stanislaw |
 |
Papriky 2020, 30.6.2020  Dobrý den. Napište do vyhledávače repro plast, ale dohromady. Ty spojky se vyráběly už za socíku. No a moje dnešní papriky ve fóliáku vypadají takto. Stanislaw |
 |
Jak jste na tom s korozi u vasich sekacek?, 26.6.2020 Dobrý den. Mám taky sekačku od Bédi, akorát víc jak 20 roků a vůbec si nepamatuju, že bych ji někdy čistil. Nasekala obrovské plochy, dnes už jen seču na dvoře a obecní pozemek před domem. Je ale pravda, že šasí je ze slitiny. Co by potřebovalo... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň - radikální řez při výsadbě, 22.6.2020 Dobrý den. Zatím nic neodřezávat, ale vyberte silnější narostlý výhon a k tomu původnímu kmínku ho pěkně přivažte, ať roste kolmo a ať ho případně nevylomí pták. Ten slabší výhon klidně odstranit. Přivázat vhodným materiálem, používám tzv. roubovací... celý příspěvek > |
 |
Jak vypadá váš skleník snů?, 16.6.2020 Dobrý den. Není třeba se obávat o fóliák, i kdyby foukalo sebevíc. Ten tvar způsobuje, že vítr celou kostrukci přitláčí k zemi. Může povolit fólie, ale když použijete kvalitní, nic se neděje. I tady někdy fest fouká a fóliák zcela v pořádku. Právě... celý příspěvek > |
 |
Jak vypadá váš skleník snů?, 15.6.2020  Dobrý den. Trochu se přidám. Mám nevytápěný fóliák 5 x 6 metrů a pěstuju v něm pouze papriky v počtu 84 sazenic. Jen na jaře, než papriky vysadím vyseju ředkvičku, kedlubny na trhanou sadbu a taky do něj dávám přepíchané výsevy, aby byly víc na... celý příspěvek > |
 |
Sklízíte už někdo pór?, 10.6.2020  Omluva, připojilo to jen jedno foto. Tady je ten truhlík. Stanislaw |
 |
Sklízíte už někdo pór?, 10.6.2020  Dobrý den. Toto je foto truhlíku s výsevem cibule Globo a dvou druhů zimního pórku. Je to z 15. března. Vysetý doma, mám ale jen okno na sever, takže vše velmi pomalé. Na stanoviště vysazené poměrně malé sazenice v květnu, ale dle mých zkušeností... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Identifikace keře, 10.6.2020 Dobrý den. S velkou pravděpodobností to je Juniperus x media "Pfitzeriana Old Gold". Je ale ještě několik dalších velmi podobných jalovců. Např. Junierus x media "Plumosa Aurea". Taky Juniperus chinensis "Mordigan Aurea", ten je ale vysoký jen do... celý příspěvek > |
 |
Maranska nebo Australka?, 29.4.2020 Maranska |
 |
Stříkáte plevel v bramborách?, 28.4.2020 No, jen poznámku. I ta vaše měď je chemie a pravděpodobně brambory i hnojíte. I kdyby jen kompostem, tak v něm jsou živiny, které je rovněž možné vyjádřit chemickým vzorcem. Ostatně, úplně všechno na světě je chemie. A ještě něco. Všechny ty různé... celý příspěvek > |
 |
Maranska nebo Australka?, 20.4.2020  Australka: (viz. Foto)
Je to výborná nosnice
Vejce dosahují velikosti až 60g
Jsou to milé, černočerné slepičky které snáší skoro každý den
Zrovna mi novou generaci vyseděla moje slepička (viz. Foto)
Minulý rok mi kvokala i sama Australka a... celý příspěvek > |
 |
Priprava plochy pred sadenim travy, 20.4.2020 Dobrý den. Jistě jste někdy šel kolem místa, kde je deponována skrývka třeba ze staveb rodinných domů. Jsou to různě velké hromady zeminy a první co prorůstá, je pýr. Je to neuvěřitelně vitální travina. Ostatně, na ni byl kdysi za oceánem navržen... celý příspěvek > |
 |