Příspěvky uživatele - 144.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Cibuloviny do květináče - dovnitř, 22.11.2018
Paní Sášo, jen poznámku. Hlínu mají cihláři, zahradníci či zahrádkáři mají zeminu, nebo uměle vyrobený substrát.
Jak snížit kmínek anturie, 11.11.2018
Dobrý den. Pracoval jsem kdysi u velké zahradnické firmy a tam to dělali následovně. Na květináči se zhotovil takový límec z plastového materiálu o výšce tak 10 - 20cm. Do něj se nasypal kvalitní substrát a rostlina se dál klasicky pěstovala. Zhruba... celý příspěvek >
Výsevní pásky, 4.11.2018
Prosím vás, k čemu je to dobré? Ptal jste se takto, nikoli na to, v čem je to výhodnější. Naše zahrady v mnohém nejsou o efektivitě, ale o pocitu ze všeho, co kolem zahrady děláme. Počínaje třeba stáním u stojanu s osivem a konče spokojeným pohledem... celý příspěvek >
Výsevní pásky, 3.11.2018
Třeba pro ten nádherný vnitřní pocit, že tu svoji zahradu máte opravdu rád? Letos jsem sázel určitě víc jak 1000 hlíz gladiol, ale všechny květy jsem rozdal. Vysel jsem pořádný kus mrkve i petržele, úroda nádherná a ani jednu jsem neochutnal, ale... celý příspěvek >
Identifikacia kvetiny, 3.11.2018
Celosia asi argentea, čili nevadlec, forma cristata...
Prevoz kvasu, 29.10.2018
Míchám kvasem zcela běžně, protože dnes už nejsem fyzicky schopný naplnit káď naráz. Mám kádě o obsahu 120 litrů a to dělám tak na 4 pokusy. A při doplnění melu ty nové švestky míchadlem ve vrtačce. Vždycky to celé promíchám a nic se neděje. Přiznám... celý příspěvek >
Prevoz kvasu, 29.10.2018
Dobrý den. Proč byste nemohl? A pokud by to bylo složité, normálně kvas překýblujte do menších nádob a ty se hravě přemístí. A pak se to zase naleje do původní nádoby. Dělal jsem to tak několikrát a žádný problém. Stanislaw
Pálenka z dýně, 21.10.2018
Z dýní občas pálím, když jich je nadbytek. Dýně neloupu, jen vyhodim vnitřek a rozdrtim. Na rozkvašení přidávám asi 1/4 objemu jablek a cca 1-2 kg cukru na metrák kvasu. Kvas při zrání voní jako žužu a palenka ma opravdu jemnou chuť bez výrazných... celý příspěvek >
Jak napravit zaseti trávníku v říjnu, 20.10.2018
Dobrý den. Já jsem na to nepřišel, na to přišli zahradníci a šlechtitelé dávno přede mnou. Já jen velmi pozorně naslouchal našemu třídnímu profesorovi na Zahradnické škole v Mělníku, což nebyl nikdo jiný než ing. Hurych Václav CSc. A ten nám... celý příspěvek >
Od stvoření světa. Na celé zemi jsou stovky km2 jen travnatých ploch, které určo nikdo nikdy nezasypával, neuhrabával ani neválcoval a přesto spokojeně rostou. Divný? Jak pro koho. Stanislaw
Dobrý den. A pokud nevyklíčí letos, tak spolehlivě vyklíčí na jaře, není třeba se ničeho bát. Zahrady mě živily a takto jsem vyséval travní osivo zcela běžně. Osivo už žádnou zeminou napokrývejte, travní osivo klíčí na světle. Je to velmi důležité.... celý příspěvek >
Za jak dlouho po postřiku půdy Roundupem tam mohu vysazovat zeleninu a ovocné stromky?, 19.9.2018
Dobrý den. Pracoval jsem 47 roků ve dvou, klasickému zemědělství úzce příbuzných oborech. Raději nebudu psát o tom, jak se chemie používala za socíku, ještě dnes si říkám, jak to vůbec bylo možné, že vše procházelo. V současné době ale žádnou smutnou... celý příspěvek >
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 9.9.2018
Fiskars určitě žádnou dobu nezaspal, právě to byla tato firma, která začala vyrábět takto tvarované násady. Všichni ostatní výrobci jejich výrobky měly za vzor. Stanislaw
Kvasinky a enzymy, 9.9.2018
Dobrý den. Nevím jakou značku kvasinek používám, dostávám je zdarma od majitele pálenice, kam jezdím pálit. Letos jsem dostal dokonce 3 dávky, protože je ovoce zajímavé množství. Napíšu svoji loňskou zkušenost. Dostal jsem kvasinky, ale nakonec jsem... celý příspěvek >
Co to je za ovoce?, 25.8.2018
Je to trochu zamotanější. Před pár lety se objevil kultivar kdoulovce japonského zvaný "Cido" a ten byl uváděný jako jedlý. Ale sám jsem ho nikdy nejedl. Ale dostal jsem pár skleniček marmelády z plodů japonského kdoulovce a ta byla naprosto úžasná.... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika