Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jedovate listi a stonky brambor?, 24.11.2018
Teď už asi nemají moc na výběr. A tak sežerou, co najdou. Když to vhodně nakombinují, nemusejí se hned otrávit. I hlízy (hlavně syrové a zelené) jsou trochu jedovaté a taky se z nich neotrávíme. Lehká otrava začíná průjmem, který je (nebo nás) části... celý příspěvek >
Cibuloviny do květináče - dovnitř, 24.11.2018 Obsahuje fotku
Zajímavé informace. Myslel jsem, že všechny tulipány reagují stejně. Dneska jsem viděl v (zahraničním) Lídlu různé sady cibulovin vhodné do truhlíku na balkón apod. Pocházejí z Holanska. Je tam velmi vkusně naaranžováno 38 suchých cibulí v... celý příspěvek >
Očkování ořešáku, 24.11.2018
Patřím k těm, kterým se to už párkrát nepovedlo. Ale nechal bych podnože až do ledna v chladnu a rouboval bych až pak. Blížící se jaro přináší novou sílu, která by mohla pomoct. Jsou rostliny, které se dají roubovat kdykoliv, ale ty citlivější asi... celý příspěvek >
Jak naroubovat višeň (podnož)?, 21.11.2018 Obsahuje fotku
Roubovat v přírodě je skutečně lepší pro ujmutí. Zejména pokud je roubovanec na slabě zakořeněném odkopku. Hodně štěpařů má však raději když je štěpovanec za vlastním plotem. Na snímku jsou naštěpované výmladky nepřesaditelné moruše s velmi rozsáhlým... celý příspěvek >
Jak naroubovat višeň (podnož)?, 20.11.2018
Prostokořená třešeň má skutečně co dělat sama se sebou, aby se ujala. Pokud vám však na roubování záleží, zabraňte zničení jemných kořínků a budete úspěšná. Za chladného a vlhkého počasí vyryjte odlistěnou podnož i s kořenovým balem a vložte ji do... celý příspěvek >
Okrasná moruše?, 19.11.2018
Nemusíme všemu rozumět. Hlavně, že to funguje. Ale živinami to asi nebude. Moruše - semenáč má silné a dlouhé kořeny a na živiny dosáhne velmi snadno. Osobně bych si tipnul, že to byla ta rostlina, která má jen samičí květy. Pak tedy zbývají... celý příspěvek >
Rajčata venku do Vánoc?, 19.11.2018 Obsahuje fotku
Po neúspěšném výsevu mého kolegy jsem v Bulharsku vysil zbylá semínka do perlitu (v dubnu, klíčivost 100%) a pak jsem rostlinky rozdělil do kelímků od kávy. Použil jsem místní čistou sprašovou zeminu, ve které se už mnoho let nic kulturního... celý příspěvek >
Česnek 2018/2019, 19.11.2018
Ještě trochu jižněji - pravý břeh Dunaje (BG).
Rajčata venku do Vánoc?, 19.11.2018 Obsahuje fotku
Včera jsem skutečně naposled otrhal zbytky rajčat a zapomenutých paprik na venkovním stanovišti. V noci všechno zmrzlo. Dnes mám červené plody jen v interiéru. Na snímku je Vilma, která už měla více než 200 plodů. Nebyla chemicky ošetřovaná, ale je... celý příspěvek >
Okrasná moruše?, 19.11.2018 Obsahuje fotku
Schválně: co je větší okrasa? Morušová alej na podzim (2.11.2018) nebo v zimě (19.11.2018)?
Česnek 2018/2019, 19.11.2018 Obsahuje fotku
Já jsem česnek sázel bez chemického ošetření asi před dvěma týdny. Přisadil jsem pak k němu pro ochranu řádek jahod. Po nekonečném létě však byla půda do hloubky 20 cm úplně přeschlá, že se do toho pohyblivého prachu nedalo ani vytvořit důlky.... celý příspěvek >
Otvor ve žlábku zeláku, 18.11.2018 Obsahuje fotku
Připomnělo mi to, že je nejvyšší čas naložit zelí. Naše balkánská obec je kvalitou i dobrou cenou zelí vyhlášená (výsadba v červenci). Ale zelí se urodilo tolik, že ho není kde uskladnit. Kolem všech cest stojí prodejci a snaží se ho prodat. Co se... celý příspěvek >
Stratifikace peckovin, 7.11.2018
Obvykle vysiju jeden řádek a nechám ho do září s občasnou zálivkou nebo odplevelením. Odstraňuji také boční výhony semenáčků. Pokud potřebuji štěpovance, vyberu v září ty nejsilnější semenáčky a ostatní nechám na příští rok. Pokud jsou některé... celý příspěvek >
Chryzantemy, tvarování, 6.11.2018 Obsahuje fotku
Dokud nezmrznou, tak jsou krásné. Je to pěkný kontrast s červenými listy na stromech.
Problém pri skladovaní Granny Smith, 6.11.2018 Obsahuje fotku
Kolega sklízel GS v neděli v SV Bulharsku (20 m. n. m.). Donesl jich celý koš do práce. Mlsné huby se na ně vrhly a nic nezůstalo. Takovou odezvu nemívají ani hrozny nebo meruňky. GS je zde v tuto dobu už plně chuťově dozrálé a dá se hned jíst.... celý příspěvek >
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika