Mýlíš. I Eva to potvrzuje. Nejsou sice moc sladká, spíš naopak, ale pořád jsou parádně rajčatová. Takže do salátu přidávám trochu cukru či medu. Ale teď už je to všechno bezpředmětné: do Vánoc (což byla nadsázka) nevydržely. Mráz je zkosil už i u nás. Ale určitě jsem nenechal celou úrodu na rostlinách: jen několik kilo nedovyvinutých, které bych byl mohl oželet. Ale nakonec jsem to stihl sklidit všechno.
Chuť těch, co dozrávají uvnitř, závisí na stadiu, ve kterém byly sklizeny. Takže nechat je na rostlině dává smysl i z tohohle důvodu. Mám jich v chalupě ještě tak 15 - 20 kilo, zrajou pomalu, protože jsou v nižších teplotách. Jsem zvědav, jak dlouho mi vydrží. Mountain Magiky se zdají mít dost LSL. Uvidíme. Co se hodnocení na stupnici týká, obecně lze říct, že teď ztrácejí tak v průměru 3 - 4 kvalitativní body. Ale záleží to na odrůdě; taková Bonseta už jich ztratila spíš 5, kdežto Startka a Stupice jenom tak 2,5. MM 3 - 4, což mne mrzí.
Milan HP