|
Tlustší hadice za menším ventilem?, 8.3.2019 V slabší hadici jsou větší ztráty obecně. Hadice může průtok jen zhoršit, Tlustá míň, slabá víc. Ale to asi tušíte a počítat vám to stěží kdo bude. |
|
Vcely v kelimkoch (teglikoch), 5.3.2019 Máte pravdu, včely jsou ohledně vody docela čuňata, pijou z louží, stok a lecjakých pochybných kaluží, ani nejmenovat. Do medu se nic závadného nedostane, umějí to eliminovat. |
|
|
|
Housenky babočky kopřivové, 4.3.2019 Pane V, když už je tu kukačka, čím se vlastně dospělé kukačky živí? |
|
Sůl v naloženém mase na uzení, 1.3.2019 Pan Vysloužil poradil dobře, vaší reakci moc nerozumím. Prostě se mi nechce čochtat k udírně v dešti. Doposavad jsem nakládal kombinovaně, ale pořád se tetelil, aby teplota ve sklepě nestoupla moc vysoko. Maso ovšem bylo v láku a bylo relativně... celý příspěvek > |
|
Sůl v naloženém mase na uzení, 28.2.2019 Mne by zajímalo, jak dlouho nastříknuté maso vydrží než se udí. Udím venku a když nevyjde počasí, potřebuju to odložit. V láku se masu nic nestane, klidně počká. Ale jak je to s nastříknutým? |
|
Růže svraskalá, 27.2.2019 Na dálku a podle popisu to nikdo neposoudí. Jestli je zdravé dřevo, je živé. Jestli nese choroby nikdo neví. |
|
Jake drevo, 21.2.2019 Mám někde v paměti zasuto, že při hoření, resp. uzení břízou vzniká cosi, co je ještě méně zdravé, než "normální" kouř. Ale břízou se udit obecně nedoporučuje. |
|
Přesazování kosatců, 18.2.2019 Vyrýpněte s co největším balem. Ony už si to nějak přeberou. Správně se to má dělat po odkvětu, ale když se to netrefí, nedá sa nič robic. Kdyť je to jen kytka! |
|
Česnek z lidlu, 17.2.2019 Je třeba to donést zpět a utrousit cosi o obchodní inspekci. Aby to s tou čerstvostí nepřeháněli. |
|
Šťáva u černeho rybízu zkysala - co s tím?, 17.2.2019 Ale pořád nevíme, co znamená to zkysání. Jestli je to jen zkvašené a nemá octovou příchuť, dávejte si to do čaje místo citrónu. |
|
|
|
Šťáva u černeho rybízu zkysala - co s tím?, 16.2.2019 Totéž jsem musel udělat loni/letos. Začalo kvasit několik lahví sirupu a tak se to zpracovalo podobně. Loňské hicy nepřály receptům "za studena". Ten první post jsem myslel doslova, už naoctěný produkt. |
|
Šťáva u černeho rybízu zkysala - co s tím?, 16.2.2019 Nechat zoctovatět. Je to dobrý vinný ocet. |
|
Vybíráme skleník, 15.2.2019 Existujou nějaký proti-root fólie. Ale asi to bude pekelně drahý a možná složitě dostupný. Napadá mně folie co se dává k základům jako větrání. |
|
Vybíráme skleník, 14.2.2019 Já bych (mám zkušenosti) neřešil KAM a kudy ten vítr kterou tabuli nacpe. Při vichřicích, které jsou dnes poměrně běžné se může stát úplně cokoliv. |
|
Piliny a dřevěný odpad, 13.2.2019 Pome, Žilina. |
|