|
Máta kadeřavá - žluté fleky, 16.6.2018 Díky, nemohl jsem nic zaboha najít. Koukám, že pomůže pouze léčba žehem... |
 |
Máta kadeřavá - žluté fleky, 14.6.2018  Druhým rokem se mi na mátě kadeřavé (marocké) začnou v létě objevovat na téměr celé rostlině žluté flíčky a zespod jsou hnědé bouličky. Netuším, jestli se jedná o nějakého škůdce, jelikož se loni od začátku výskytu (léto) stav fleků příliš nezměnil... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Bobkovišeň - neroste, děravé listy, 16.4.2018  Ano, foceno čerstvě utržené.
Nevím, jestli měla možnost uschnout. Zalévaná i v zimě.
Pupeny to právě má, ale nic z nich neleze a to jsou u příbuzných na stejné bobkovišni už desítky výhonů a to bydlí kousek ode mě a o 150mnm výše a v lese. |
 |
Borovice černá - sypavka?, 16.4.2018  Mám od podzimu zasazenou borovici černou, cca 2m. Celou zimu vypadala k světu a od začátku března začínají reznout jehlice a celkově není tak zelená jako v zimě nebo jako okolní borovice černé v tuto dobu. Řeším, jestli se jedná o sypavku anebo strom... celý příspěvek > |
 |
Rododendron - pokroucené listy, 16.4.2018  Dostal jsem rododendron v kontejneru, je pěkně napučený, ale některé listy v nejvyšších partiích jsou podivně pokroucené. Je potřeba to nějak řešit?
Děkuji. |
 |
Bobkovišeň - neroste, děravé listy, 16.4.2018  Mám od minulého léta zasezenou bobkovišeň. Do tohoto jara neprojevila žádnou aktivitu a na jaře ani nevyrašila. Pouze ztrácí listy. Od podzimu se začali objevovat v listech díry, i když nenijak vírazně. Nyní na jaře začalo žloutnout, ztrácet listy a... celý příspěvek > |
 |
Hrábě na zapracování travního semena do substrátu, 10.11.2017  Měl bych jeden aktuální dotaz: v cca 2 měsíce starém trávníku se mi postupně začínají objevovat "žlutá místa", kde tráva žloutne od konečků směrem dolů.
Před 3 týdny se tato místa začala tvořit podél terasy z betonové dlažby, dával jsem to za... celý příspěvek > |
 |
Hrábě na zapracování travního semena do substrátu, 3.10.2017  Opravdu díky moc za rady! Měl jsem za to, že poslední klíčí kostřavy, je ale pravda, že včera při vytrhávání plevele okolo okrajů trávníku jsem si všiml, že docela dost toho teprve začíná klíčít, takže to budou asi lipnice spolu s kostřavama. Pořád... celý příspěvek > |
 |
Hrábě na zapracování travního semena do substrátu, 2.10.2017  Měl bych aktuální dotazy k vyklíčenému trávníku:
- mám celkem problém s žížalama. Po vysetí a častém kropení se tak rozmnožili, že na místech, kde vytvrořili desítky hromádek tráva vypadá mnohem hůře ("díry" v trávníku - místa, kde nic... celý příspěvek > |
 |
Vřeténová sekačka - na co si dát pozor při koupi?, 16.9.2017 Díky za reakci. Asi to spíš vidím na dodělání betonových obrubníků (22x12cm) na úkor trávníku - nyní mám 80% okrajů plastový obrubník a ten má bohužel z vnější strany žebra, takže z této strany obrubník dát nemůžu - zbývá tedy strana vnitřní, tj budu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hrábě na zapracování travního semena do substrátu, 11.9.2017 Díky za informace. No u nás je už třetí den max 13C, tak to snad do prvního sněhu vyleze :) Zatím leze jenom plevel (v dospělosti to vypadá jako pelyněk, ale není to on), který měl velký náskok a s každým větrem přichází nová várka. Kdy nejdřív... celý příspěvek > |
 |
Vřeténová sekačka - na co si dát pozor při koupi?, 10.9.2017 Můžu se zeptat čím u Gardeny 400C dosekáváte ty široké okraje, které to při sekání u kraje nechává? Mám na většině zahrady plastové obrubníky nebo plot/zídku, takže toho budu mít na dosekávání celkem dost. |
 |
Hrábě na zapracování travního semena do substrátu, 9.9.2017 No já právě z důvodu vyšší přesnosti používal kuchyňskou digitální váhu s max zátěží 5kg a přesností 1g a vážil na ní vždy max 2kg dávky. Jestli ale na fotce vidíte hustší výsev než doporučený/mnou odvážený, musela se tedy stát někde chyba a... celý příspěvek > |
 |
Hrábě na zapracování travního semena do substrátu, 8.9.2017  tak ještě přihlášený a foto |
 |
Hrábě na zapracování travního semena do substrátu, 8.9.2017 Ok, tak už do toho radši nebudu rejpat. Detail výsevu a překrytí viz foto (poté to dostalo ještě jednu malé vrstvičku pro větší překrytí).
Včera v extrémní větru jsem i přes max. teplotu 13st. musel kropit 3x. Spíš jsem ale kropil sebe a... celý příspěvek > |
 |