Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Roubovani v zime, 14.3.2017 Obsahuje fotku
Přikládám současnou fotku rybízu roubovaného v zimě v interiéru, vyfoceného výše 5.2. Je už týden venku a na silnější osvětlení a noční chlad si zvykl. Asi ho v dubnu opatrně přesadím na finální stanoviště. Venkovní rybízy jsou o poznání pozadu. Mojí... celý příspěvek >
Škůdce pod kůrou ovocných stromů, 13.3.2017
Takže "červ" je zřejmě drvopleň obecný (housenka v prvém roce). Xyleborus by byl maličký a bílý (resp. brouček je černý). Není vyloučen ani souběh s jinými chorobami či škůdci. V jednom stromu nebývá velkých housenek drvopleně mnoho, protože se... celý příspěvek >
Šeřík - rozmnožování, 12.3.2017
Dokud není vyrašený, takže nejpozději teď. Po přesazení hodně ostříhat. PS: nemáte náhodou na mysli šeřík Meyerův?
Škůdce pod kůrou ovocných stromů, 9.3.2017
Takže nemocné stromy včas zlikvidovat a zdravé chránit před šířením nákazy. Ochrana musí odpovídat životnímu cyklu tohoto parazita. Dejte vědět, jak jsou ty housenky velké, aby se to dalo určit.
Choroba alebo škodca na Moruši?, 9.3.2017
Na doplnění k posledním příspěvkům-moruše mohou na česko/slovenském území dozrávat už v květnu, ale i v srpnu. Takže postřik by se v případě nutnosti dal u některých z nich aplikovat. Myslím si však, že tyto stromy si už ani nepamatují, že jim v... celý příspěvek >
Už vám leze podzimní česnek?, 8.3.2017
Moudrá slova Petra z H. Ten, kdo se bál, že je právě jeho česnek nemocný, spálený nebo zmrzlý (můj případ), se už tolik nebojí. Všem se to nějak opozdilo a bude se to asi týkat i některých jiných plodin. Možná to na smysl nestačí, ale někoho to jistě... celý příspěvek >
Už vám leze podzimní česnek?, 7.3.2017 Obsahuje fotku
Leze mi jen v Bulharsku (sázený v řijnu). Má asi 15 cm.
Řez broskvoně, 7.3.2017 Obsahuje fotku
Jenom doplním foto. U broskvoně napřed z trojáku vyraší listový výhon. U meruněk napřed raší květní pupeny, ale jinak to může být podobné.
Nůž žabka, 26.2.2017 Obsahuje fotku
Docela jsem se tu v oboru brusičství žabek vzdělal. Líbily se mi i ty odkazy na video. Konečně jsem se svými primitivními diamantovými nástroji nabrousil všechny nože i žabky tak, že se s nimi velmi lehce řeže. Přiznám se, že jsem žabku podceňoval,... celý příspěvek >
Poškozená kůra broskvoně, 26.2.2017
Mi tak někdy poškrábou mladý stromek kočky. Pokud to stříknete kuprikolem a zatřete latexem, bude to v pořádku. Poškozená kůra se mi dobře hojí i po omotání bílým papírem. Ale to dělám spíš na podzim a v květnu to sundávám.
Porovnání klimatických podmínek, 26.2.2017 Obsahuje fotku
U nás v (bulharské) Podunajské nížině ve středu roztál sníh, odpoledne rozkvetly sněženky a vyrazily listy narcisů, tulipánů a hyacintů. Ty však vykvetou až s meruňkami, to je asi za týden. Nejvyšší teploty v uplynulém týdnu +21, nejnižší noční -1st.... celý příspěvek >
Pecky, 25.2.2017
Pokud jsou pecky plně stratifikované, otevřou se a začnou klíčit při stratifikační teplotě 2-6 stupňů. Myslím, že nemá smysl dávat je do tepla, když neklíčí. Stratifikace probíhá jen u pecek namočených (přiměřeně vlhkých) a při uvedených teplotách.... celý příspěvek >
Moruše, 23.2.2017
V blízkosti kořenů ale nesnášejí dobře jiné dřeviny. Nevím. Už jsem to tu někde četl, ale nikdy jsem si toho nevšiml. Občas vídám morušovou džungli, kde je na sebe natlačeno mnoho (stovky) náletových stromů. Moruši určitě nevadí, když 10 cm od ní... celý příspěvek >
Štepenie sliviek /roubovani/, 22.2.2017
Skutečně to není ideální roub. Ale jedna věc je horší vitalita takto silných a starých roubů, druhá je obtížnost přesného řezu. Zkuste použít očka do podnoží pod 15 mm v průměru. To by možná šlo. Pokud roub vydrží nenarašený, možná půjde i roubovat... celý příspěvek >
Moruše, 22.2.2017 Obsahuje fotku
Ještě jednou pro Jiřího: příklad řezu moruší ve stáří asi 60 let. Po řezu to moc esteticky nevypadá, ale o Velikonocích to bude efektní zelená slavobrána. Tyto moruše, stejně jako tisíce dalších morušových stromů v okolí přežily kdysi i zimní teploty... celý příspěvek >
Další diskuze:  8182838485>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika