Na doplnění k posledním příspěvkům-moruše mohou na česko/slovenském území dozrávat už v květnu, ale i v srpnu. Takže postřik by se v případě nutnosti dal u některých z nich aplikovat. Myslím si však, že tyto stromy si už ani nepamatují, že jim v loňském roce namrzly listy a že mohou být letos úplně zdravé. Pokud tedy neomrznou znovu. Ještě k těm chutím. Plody černé, bílé, červené nebo růžové mají velkou variabilitu chutí. I bílé plody bývají velmi lahodné, záleží na kultivaru. Jediná věc, která mi příliš nesedí, je dělení na moruše bílé a černé podle barvy kůry. Já mám dojem, že všechny mladé moruše mají kůru spíše hnědočervenou. Starší stromy mají kmeny pokryté poněkud tmavší borkou. Myslím, že se to podle barvy kůry nedá dobře rozlišit. Přitom denně vídám těchto stromů a stromků opravdu mnoho.