|
Příspěvky uživatele - 83.84
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Špendlíky, 13.8.2017 U špendlíků to chce "chytit" ten správný sklizňový den. Zralé a zdravé plody na stromě moc nevydrží a někdy i ne úplně dozrálé jdou dolů. | | Slivoně 2017, 13.8.2017 Zřejmě díky počasí jsou už teď k mání první plody Hanity, Čačanské rodné a dokonce i pár plodů (nečervivých) Těchobuzické. | |
| | Slivoně 2017, 11.8.2017 Mně připadá, že pozdnější švestky bývají méně napadány moniliózou, a to i když je deštivo. Zřejmě je teď i vyšší poškození hmyzem, kde i slabě nabodnutý plod je infikován. Nyní to kromě Chrudimské odnáší i Hanita. | | Benedicte, 8.8.2017 Copak letos Benedicte předvede? Rád bych, aby dal letos hmyz přednost pivu před plody. Na stromě si může vybrat z obojího . | | Slivoně 2017, 8.8.2017 Dozrává Chrudimská, velká to citlivka na obaleče a monilii. Letos bude plodů málo, ale kvůli té chuti a masivní dužnině se jí nevzdám. | | Protirakovinové jablko, 8.8.2017 Ty polyfenoly doženu třemi pivy nebo hrstí borůvek. | | Škůdci, 3.8.2017 Červotoč? | | Slivoně 2017, 1.8.2017 Tak jsem minulý týden narychlo projel mj. Bílé Karpaty a Valašsko a někde jsou stromy bez jediného plodu (např. okolí Suchova) - tady je to tragédie, jinde (Vnorovy) se to naopak všechno modrá. | | Velbora (dotaz), 23.7.2017 Letošní chuťové překvapení má jméno Velbora. Po této stránce ji nemohu nic vytknout. | | Slivoně 2017, 23.7.2017 Tak z ranějších švestek je letos kupodivu nejchutnější Tegera. Herman dobrý, Katinka aromatická, ale u Tegery jsem našel tu "chuť pozdních švestek". | |
| | T 1, 23.7.2017 Polská provenience. | | Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 23.7.2017 Je pravda, že v minulých letech byla Lenova chuťově lepší. Spíš mě zaráží ten tvar - tady jsou plody (letos obzvlášť) úzké, podlouhlé s výraznou špičkou. | | Boskopské (koženáč) a boskopské červené, 17.7.2017 Výhody a nevýhody tu už pan Miloš shrnul. Ještě k těm výhodám - za mě snad nejlepší odrůda na sušení a pečení, což během jeho dlouhé skladovatelnosti dosti využívám a pak určitá chuťová změna oproti současným odrůdám. | | Velkopavlovická = dokonalost meruňkové chuti, 16.7.2017 Sklízím první "vépéčka", ale... opět se mi i letos zdá dužnina plodů sušší. Jestli je to průběhem počasí, podmínkami prostředí, podnoží nebo daným klonem, nevím. | | Omluva Hermanovi, 16.7.2017 Tak to Vám tedy nezávidím . Tady se Katinka letos určitě nepoláme. Ale to je první a zároveň poslední výhoda. Něco snad vzal mráz nebo spíš špatné počasí v době kvetení, ale takový nezastavitelný nájezd obalečů, kteří likvidují to, co přežilo, jsem... celý příspěvek > | |
|
|
|
|