|
Příspěvky uživatele - 248.121
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Fazole nemaji lusky, 24.7.2017 Ano, pokud jsou rostliny původem z oblastí krátkého dne (mezi obratníky), tak v době trvání dlouhých dní (květen, červen červenec) roste jen listová hmota a nenasazují na květ. Až teprve se zkrácením dne se možná objeví květy či plody. Pkud by jste... celý příspěvek > |  | Řízkování, 24.7.2017 Nepleťte si substrát a stimulátor.
Stimulátor je prostředek obsahující látky podporujícího zakořenění.
Substrát je to do čeho řízky zapichujete k zakořenění.
I bez stimulátoru některé rostliny zakoření, ale u některých je použitelný... celý příspěvek > |  |
|  | Rybízové víno, 24.7.2017 Nastudujte si technologii ovocných vín. Toto je naprosto normální. Až kaly sednou na dno a vše ostatní "tuhé" bude na hladině, tak to hadičkou stočíte o jiného zasířeného demižónku a necháte dokvasit už bez kalů. Dokud ale kvašení je bouřlivé a... celý příspěvek > |  | Staré kanadské borůvky, 18.7.2017 Pokud jsou listy světlé a rostlina málo přirůstá, má v substrátu málo dusíku a dostupného fosforu. Fosfor se stane pro borůvku dostupným, pokud upravíte pH opět někam k 4,8-5,6. Dusík je potřeba dodat ve formě fyziologicky kyselého hnojiva. Takže... celý příspěvek > |  | Pěstování jarních bledulí, 18.7.2017 Bledule mají masité tobolky právě proto, aby "masíčko" sežrali nějací hmyzáci a tvrdší semínka propadla jejich chodbičkou až pod humusovou vrstvu. Semínko musí klíčit propadlé až na "minerální" zeminu, jinak klíček zaschne. Já to obcházím tak, že... celý příspěvek > |  | Pěstování jarních bledulí, 18.7.2017 Asi takhle. Bledule jarní (Leucojum vernum) je typickou rostlinou pro vlhké listnaté lesy a suťové rokle. U mne se jim nejlépe daří u rybízu a u malin. V takovýchto partiích je při správné vlhkosti reakce mírně kyselá (podloží v hloubce může... celý příspěvek > |  | Pandorea, 22.7.2008 Sice tu pár let na toto téma nikdo nepsal, ale stejně se zeptám.Já mám Pandoreu teprve 14 dní, přivezla jsem si ji z výstavy.Problém je, že mi začala opadávat nasazená poupata.Zatím ji mám doma na parapetu, zálivka a světlo v pořádku, že by suchý... celý příspěvek > |  | Vysazeni venkovniho ibisku, 2.7.2008 Taky mám objednané ibíšky, (Laelia),ještě nedorazily.Můžete mi napsat, v jakém stavu přišly, mám z pošty i tohoto počasí obavy.Případně, kde objednáváte. Děkuju a hezky den Janap |  | Bessera elegans, 2.7.2008 Tak už je to 1Ocm poupě. Hezký den Jana |  | Latnatec, 2.7.2008 Tak to je nádhera!!! Já ho zatím přesadila do většího květináče, nějak se ho neodvažuju v tomhle počasí dát do země, nerada bych o něj přišla. Ještě dotaz, máte pod tou mulčí černou folii? Děkuji Jana |  |
|  |
 |
|
|
|