Pandorea australská - Bignoniaceae Juss.

host - 248.121 (?)
22.7.2008 7:18

Sice tu pár let na toto téma nikdo nepsal, ale stejně se zeptám.Já mám Pandoreu teprve 14 dní, přivezla jsem si ji z výstavy.Problém je, že mi začala opadávat nasazená poupata.Zatím ji mám doma na parapetu, zálivka a světlo v pořádku, že by suchý vzduch?Dík za rady.Janap

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

DanaM - (3), 13.6.2004 7:41, zobrazeno: 10745x
Dostala jsem tuto rostlinu a nenasla jsem zadne instrukce, jak ji pestovat. Mate nekdo zkusenosti s pestovanim teto krasne rostliny? Na internetu jsem nasla nejake navody v anglictine, ale ty se zasadne odlisuji.
Diky

host, 5.6.2005 22:56
Ja vlastnim Pandoreu jasminoides a nevim, zda je to presne totez. V kazdem pripade je to rostlina puvodem take z Australie a je to popinavka s trumpetkovitymi dvoubarevnymi kvety - ruzove uvnitr s fialovym okem. Listy lichozperene, tmave zelene a leskle. Chteji primerene slunicka, pokud mozno nechteji byt na vetru a je treba je v lete hodne zalevat a hnojit. Na podzim vyzaduje silny zpetny rez, protoze pouze na mladych vyhonech se zakladaji kvety. Prezimovat je mozne na chladnem, relativne suchem miste bez mrazu. Listy by mely opadavat. Nicmene me letos nejak nejde, protoze letos je ni celkem zima. Cert vi, jestli mi letos vubec pokvete.

host - 248.121 (?), 22.7.2008 7:18

Sice tu pár let na toto téma nikdo nepsal, ale stejně se zeptám.Já mám Pandoreu teprve 14 dní, přivezla jsem si ji z výstavy.Problém je, že mi začala opadávat nasazená poupata.Zatím ji mám doma na parapetu, zálivka a světlo v pořádku, že by suchý vzduch?Dík za rady.Janap

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz