|
Příspěvky uživatele - 19.119
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Poraďte jaké kvasinky, 14.7.2019 Dobrý den, no nevím...
... medovina se pro kvašení ředí na cca 30stupňů sladu.
Plést do "medoviny" slad, to bych já asi nedělal, snad se jedná o cukernatost.
Slad je přeci úplně něco jiného a zde použitý termín je zavádějící. Slad patří k... celý příspěvek > |  | Domácí ořechovice, 1.7.2019 K názvu tohoto vlákna: Ořechovice – dnes již jen Ořechovka
Pro lihoviny, které nejsou ovocnými destiláty/neprošly destilací, nelze koncovku –ice používat. Ořechy nemají dost dužiny, aby samy prokvasily (bez přídavku dalšího cukru) a mohly se... celý příspěvek > |  |
|  | Domácí ořechovice, 24.6.2019 Zdravím lidičky, už se vám koupou ořechy v alkoholu, jak to letos vypadá, já už mám 1 kg ořechů naloženo.
Tož přeji hezký den. |  | Z ceho udelat visnovku, 21.6.2019 Kupte si obyčejný potravinářský líh, bohatě stačí. Když ho ovšem v dnešní době seženete, je to již také úzkoprofilové zboží... a dnes již lihovary neví co si za to říct!! |  | Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?, 5.3.2019 Sice jsem se zařekl, že na tomto vlákně již nebudu přispívat, ale nedá mi to.
1. dotunit odkalovač(e) refluxem zpět do kotle – co k tomu říci, aby toto fungovalo správně, tak ten reflex musí téct přes výplň kolony, nikoliv pouze „odtéc do... celý příspěvek > |  | Odpeckovač, 17.2.2019 K tomuto tématu se zde již diskutovalo - bylo to vlákno "Odkôstkovač ovocia". Vložte jej do vyhledávacího okénka na této stránce a najede vám. Jsou tam i fota vnitřku. Snad vám to pomůže.
Hezký den. |  | Kvas přes zimu, 12.2.2019 Ty pecky z kvasu jdou, snadno oddělit i přes obyčejnou plastovou přenosku na ovoce, jen si musíte vybrat tu se správnámi otvory.
Hezký den... |  | Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek, 11.2.2019 Já jsem pil uskladněnou slivovici (ve skle zazátkovanou a pod voskem) po dvanácti letech - byla dána jako dárek k 70-sátce bratránkovi, který potom po roce zemřel a neměl ji kdo vypít. Když se potom našla a otevřela, chutnala jako jemná meruňkovice.... celý příspěvek > |  | Test na metanol, 31.1.2019 Ještě ke grafu obr.13. a 14. Já jsem pochopil, že se jedná o dvě samostatné dvoustupňové destilace (ve stejné PP) z jednoho kvasu, kde druhé zpracování/destilace byla posunuta o 14 dnů (vysvětlení v DP). Zde se projevil nějaký pokles metanolu již v... celý příspěvek > |  | Test na metanol, 31.1.2019 Dobrý den,
... na druhém skenu Docs Viwer je uvedená jednotka g/hektolitr 100% etanolu, tzn, že hodnoty výsledků musíte podělit 100 a máte to na litr, který je lépe k posouzení reps. k pochopení a je používán v literatuře...
Přeji hezký den. |  |
|  | Jaký zavařovací hrnec na destilaci, 25.1.2019 A vy si můžete vybírat?!... vemte ten jaký seženete. Jediná podmínka je, aby se s ním dalo pracovat a dal se "pájet". Případné další nečistoty neřeším, nemají vliv. Tož přeji hezkou "klempířinu"... |  | Umístění palírny, 18.1.2019 ... zpočátku jsem si trochu myslel, že kotlina je ten ležatý válec.
Ano máte pravdu, to ležatý je opravdu kotlina, která drží kotlík/vařák. :) (Asi nějaký skřítek filuta vám pozměnil pojmy, proto to moje dodatečné vysvětnení, to aby nebyli... celý příspěvek > |  | Chut po siře, 18.1.2019 Dobrý den,... nejde-li šlem z hladiny pálenky sebrat "cedníkem", nebo se již "rozpustil" do celého objemu pálenky, obávám se, že zde pomůže jen 3 destilace (samozřejmě po celkovém vyčištění aparátu!!), s patřičnou péčí a dohledem!! Odležením to však... celý příspěvek > |  | Umístění palírny, 17.1.2019  ... a ještě toschéma... |  | Umístění palírny, 17.1.2019  Dobrý den,
když už jsem dal sem tu historickou fotku a povídaní okolo ní, měl bych sem dat i jak vypadá současná model "minipálenice" a její schéma...
Tož se pokochejte... |  |
 |
|
|
|