|
Příspěvky uživatele - 87.89
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Poznáte druh palmy?, 29.6.2013 Těsně vedle, jedná se o Chamaerops humilis.
Arborescens takhle velká a stará je spíše vzácnost. Palma na fotce bude mít odhadem kolem 30 let.
Roste od mala v interiéru a jde to na ní vidět. Popravdě jsem takhle velkou v soukromém... celý příspěvek > |  | Palma z Chorvatska, 29.6.2013 Trochu si Vás tady všechny dovolím poopravit zahradníci, snad nevadí.
Palma ze středomoří se rovná z 80% Phoenix canariensis, nic jiného u pobřeží jižních Evropských států neroste (jiné okrasné druhy jsou více méně jen v parcích nebo v... celý příspěvek > |  |
|  | Půjde ještě zachránit?, 14.6.2013 Dobrý den, Váš kaktus už to má za sebou. Stačí pohlédnout jen na tu barvu..
Neodpustím si dodatek, hnojivo se používá na rostliny ve skvělé kondici, nikdy nehnojte rostlinu která vypadá, že má na kahánku. Hnojivo rostliny přijímají kořeny, a... celý příspěvek > |  | Pomůžete mi pls poznat mojí palmu, 14.6.2013 Tak to je docela vtipné, protože to v odkazu je moje rostlina a mé stránky. Ta fotka kde je hodně olistěná a mohutná je právě z loňské sezóny po těch velkých holomrazech.
No, do země, Vám jí nedoporučuji zasadit. Takhle velká rostlina dřív či... celý příspěvek > |  | Areca chrysalidocar, 14.6.2013 Zrovna u tohoto druhu to je nepodstatné. Pokud palmu umístíte k oknu (mimo severního), tak poroste prakticky sama. Může být skleníková s Holandska, nebo i pravidelně letněná z podmínek ČR, je to úplně jedno.
Pisatel výše jsem já, o rostlinu, o... celý příspěvek > |  | Pomůžete mi pls poznat mojí palmu, 14.6.2013 Ještě tedy jedna vsuvka, máte Yuccu, nikoli palmu. Je to srovnání 2 rozdílných druhů roslin. Palma má kořeny (ty genetické) trošku jinde. A omlouvám se za rozházená písmenka, uklik jsem se. |  | Pomůžete mi pls poznat mojí palmu, 14.6.2013 No to ani hledat nemusíte, protože ve volné půdě tento druh Yuccy dorůstá na kmeni (u nás) vjen zácně více jak 50 cm. Ovšem v květináči jsem viděl recurvifolie i 2,5 metru vysoké, jakmile jí netíží v zimě sníh a nemrzne jí kmen přes zimu, tak jí nic... celý příspěvek > |  | Poznáte druh?, 18.4.2013 Hyophorbe verschaffeltii
Nádherná tropická palma, dělá lahvovitý kmen. Dříve se snadno daly sehnat trsy těchto palem jako okrasná rostlina a spousta lidí ani nevědělo co to kupuje. Přitom je to palma s velkou hodnotou. |  | Banánovníky začínají usychat, 18.4.2013 No nejsem zrovna odborník, ale banánovníky už nějaký ten rok pěstuji, viz mé příspěvky z předchozích stránek, mam jen jinou IP.
Odkapávání vody z listů je u banánovníků znak toho, že se mu daří. Já tomu říkám slzy štěstí, banánovník pláče... celý příspěvek > |  | Vlhký tmavý pokoj, 7.12.2012 No já nějak nechápu dotaz, vy se chcete zbavit vlhkosti, nebo se ptáte které rostliny by tam dokázaly přežít? :-)
Jestli to první, tak jste si spletla diszkuzi, zkuste použít ty plastový vysávače vlhkosti, stojí pár stovek a prý jsou velmi... celý příspěvek > |  |
|  | Chamaedorea...?, 25.11.2012 Prosím? A víte, že palma má jen jeden vegetační vrchol? Ustřižení rovná se zabití... |  | Horska palma (chamaedorea), 25.11.2012 A kdyby vás někdo ufik v půlce, obrostla by jste? Myslím že ne...
U vás je asi problém, že vám palma hodně přeschla a pak se vám jí podařilo přelít. Kořeny už ale byly bez vody a pomalu umíraly a přemírou vody se kořeny doslova dodělaly. Je tu... celý příspěvek > |  | Kokosová palma, 25.11.2012  Já jsem taky po pár letech něco o kokoskách zjistil. Mám jednu z obchodního řetězce, už asi 3 roky, má skoro 2 metry a má už dospělé listy, letos dokonce začal sílit kmen a oddělují se trsy vláken. S klíčením mám také nějaké zkušenosti, ale vždy jsem... celý příspěvek > |  | Jaký je to druh palmy?, 9.11.2012 To není Trachycarpus, ale Washingtonia robusta ;-).
Pro poznání se stačí zaměřit na detail kmenu. Například Trachycarpus nemá překřížené staré a odříznuté řapíky listů na kmeni. Nebo úplně se stačí podívat na kmen u země, průměr dřevnatého... celý příspěvek > |  | Palmy, Martinsicuro - Itálie, 9.11.2012 Datlovník je velmi jednoduchá palma, zvlášť když máte doma okno na jih. Určitě nic nestříhat, taky by jste si neřezala nohy jen proto, že vám jsou kalhoty malé, tak si přece koupíte nové ;-).
Přesazovat, do hlubších a hlubších, ale zase to... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|