Půjde ještě zachránit?

host - 87.89 (?)
14.6.2013 18:38

Dobrý den, Váš kaktus už to má za sebou. Stačí pohlédnout jen na tu barvu..

Neodpustím si dodatek, hnojivo se používá na rostliny ve skvělé kondici, nikdy nehnojte rostlinu která vypadá, že má na kahánku. Hnojivo rostliny přijímají kořeny, a pokud jim hnijí, tak hnojivo ty zbylé kořeny dodělá a rostlině tím pomůžete na druhý břeh. 

Nekupujte roubované kaktusy, jsou to laboratorní zrůdičky, jednak to není ani hezký-vypadají jako když přišijete ovčí hlavu na tělo psa a druhak si po nějakém čase začnou, ty 2 kaktusy do sebe srostlé, konkurovat a nebo i nesnášet, no jak tohle asi dopadnesmiley.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 153.189 (?), 14.6.2013 17:54, zobrazeno: 4799x

Dobrý den, můj kaktus (s červenou "čapkou") začal před měsícem takhle tmavnout. Teď už je úplně hnědý a měkký. Přes zimu jsem ho nezalévala, ale byl v pokoji (20°C). V dubnu jsem ho začala zalévat asi jednou za dva týdny, ale jakmile začal tmavnout, přestala jsem zalévat úplně. Myslela jsem, že je jen přelitý, ale ještě se to nezlepšilo, spíše zhoršilo. Stojí na parapetu, kde na něj svítí dostatek sluníčka a občas tam fouká mírný větřík. Přes léto jsem ho chtěla dát ven do venkovního terária na kaktusy, ale myslím, že uhnil nebo tak něco. Myslíte, že půjde ještě nějak zachránit? Mohu to aspoň zkusit, nebo ho mám zrovna vyhodit? Popřípadě přesadit nebo postříkat nějakým hnojivem (jakým?)?
Děkuji za odpověď blush

host - 153.189 (?), 14.6.2013 17:56

Připojuji foto.

foto k příspěvku
foto k příspěvku

host - 87.89 (?), 14.6.2013 18:38

Dobrý den, Váš kaktus už to má za sebou. Stačí pohlédnout jen na tu barvu..

Neodpustím si dodatek, hnojivo se používá na rostliny ve skvělé kondici, nikdy nehnojte rostlinu která vypadá, že má na kahánku. Hnojivo rostliny přijímají kořeny, a pokud jim hnijí, tak hnojivo ty zbylé kořeny dodělá a rostlině tím pomůžete na druhý břeh. 

Nekupujte roubované kaktusy, jsou to laboratorní zrůdičky, jednak to není ani hezký-vypadají jako když přišijete ovčí hlavu na tělo psa a druhak si po nějakém čase začnou, ty 2 kaktusy do sebe srostlé, konkurovat a nebo i nesnášet, no jak tohle asi dopadnesmiley.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz