Vlhký tmavý pokoj

host - 87.89 (?)
7.12.2012 17:26

No já nějak nechápu dotaz, vy se chcete zbavit vlhkosti, nebo se ptáte které rostliny by tam dokázaly přežít? :-)

Jestli to první, tak jste si spletla diszkuzi, zkuste použít ty plastový vysávače vlhkosti, stojí pár stovek a prý jsou velmi efektivní.

Jestli to druhé, tak aby rostlina vytáhla ze zdi vlhkosti tak by jste jí musela plesknout přímo na ní, třeba zasdit do zdi kapradiny ;-).

Pak mě napadá leda zamioculcas, který dokáže přežít v tmavých koutech bytů, vyhovuje mu i chladnější teplota a celkově není na podmínky náročný, jen má podzemní dužnaté kořeny, které dokážou po několika letech květináč roztrhnout. Pak třeba palma Rhapis exelsa, se hodí do tmavých koutů, vyšší vlhkost miluje. No a nebo dát na okno orchideje, ale tím zastíníte místnost úplně ;-).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
ketka.m - (1) - 81.83 (?), 5.12.2012 18:12, zobrazeno: 4962x

Dobrý den, jsem tady nová, tak se moc neorientuji :(ale chtěla bych někoho poprosit o radu. Máme doma malou místnost, které říkáme kumbál a je to vlastně taková šatna. jenže pokoj se strašně vlhký a hlavně je tam jen jedno malé okno. Slyšela jsem, že jsou prý nějaké květiny, které dokáží tu vlhkost odvést, nebo prostě vysát :) nevím, jak přesně to popsat, ale doufám, že se tady najde někdo, kdo mě pochopí :) děkuji za rady :)wink Markéta

host - 87.89 (?), 7.12.2012 17:26

No já nějak nechápu dotaz, vy se chcete zbavit vlhkosti, nebo se ptáte které rostliny by tam dokázaly přežít? :-)

Jestli to první, tak jste si spletla diszkuzi, zkuste použít ty plastový vysávače vlhkosti, stojí pár stovek a prý jsou velmi efektivní.

Jestli to druhé, tak aby rostlina vytáhla ze zdi vlhkosti tak by jste jí musela plesknout přímo na ní, třeba zasdit do zdi kapradiny ;-).

Pak mě napadá leda zamioculcas, který dokáže přežít v tmavých koutech bytů, vyhovuje mu i chladnější teplota a celkově není na podmínky náročný, jen má podzemní dužnaté kořeny, které dokážou po několika letech květináč roztrhnout. Pak třeba palma Rhapis exelsa, se hodí do tmavých koutů, vyšší vlhkost miluje. No a nebo dát na okno orchideje, ale tím zastíníte místnost úplně ;-).

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?11:24
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?14.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz