|
Motorová pila Partner 422, 14.11.2007 No tak pokud to myslíte jenom takto, tak pak Husqvarnu. Homelite už není dávno to, co bývala. Když se podívám do skříně na takřka čtyřicetiletou Homelite XL mini automatic po dědovi, tak je mi líto, jak tahle značka skončila. J.P. |
 |
Vari System, 13.11.2007 Díky za rady. Já jsem kdysi na civilce dělal s Vari systémem (motorová jednotka byla z Robuse) a byla k tomu převodovka DSK 317. U mě ta orba asi nebude tak horká, tak by mi ani ta T-20 tak nevadila, pokud bych jí sehnal za rozum. Podle mě je Vari -... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Technika orby, 13.11.2007 Díky za odpověď. Ptal jsem se proto, že o Vari systému uvažuji a kdybych natrefil na nějakou(é) starší převodvku(y), které byly používány na dvoutaktu, tak abych je mohl použít s novou motorovou jednotkou Honda. J.P. |
 |
Motorová pila Partner 422, 13.11.2007 Prosím Vás neberte stále jako jeden z nejdůležitějších parametrů pily délku dodávané lišty, vždyť lišta jde vždy zaměnit. Spíše je třeba se zaměřit na to, zda bude mít pila dostatečný výkon na to, aby s delší řeznou soupravou neměla problém. Výrobce... celý příspěvek > |
 |
Technika orby, 12.11.2007 Nevíte někdo, jaký je rozdíl v převodových skříních Vari systému mezi 2-taktem a 4-taktem? Je tam rozdílný průměr spojky, nebo něco jiného? Jestli to chápu dobřem, tak na staré převodovky nejde nasadit nová motorová jednotka se čtyřtaktním motorem?... celý příspěvek > |
 |
Borovice - prosím o radu, 12.11.2007 Monterey pine Pinus radiata NATIVE (central coastal California) Trees are rapid growers and can grow to 15-30 meters. Bark is gray to red-brown with deep “V” furrows. Needles are long in bunches and deep yellow-green. |
 |
Neznámý keř z Kréty, 12.11.2007 Většina brslenů má listy vejčitě eliptické a tvoří plody oranžové, míšek oranžový až červený (o plodech pan tazatel vůbec nepíše). Existuje druh euonymus nanus var. turcestanicus s podobnými listy na obrázku, ale tento brslen se plazivě rozrůstá a... celý příspěvek > |
 |
Neznámý keř z Kréty, 12.11.2007 Připomíná mi to oleandr. |
 |
Borovice - prosím o radu, 12.11.2007 Máte-li rádi borovice s měkkými jehlicemi, borovice Vejmutovky jsou tou pravou volbou. Kultivar „Radiata“ patří k zakrslým druhům, narůstá spíše do šířky a ve své dospělosti nepřesáhne 1,5m na výšku. Její jehlice jsou poměrně dlouhé , rostou... celý příspěvek > |
 |
živý plot z hortenzií, 8.11.2007 Např. Hydrangea paniculata "Grandiflora" dorůstá 2 m. |
 |
|
 |
Z ceho zivy plot?, 8.11.2007 Zřejmě bydlíte u lesa a nezbývá než živý plot ochránit plotem z pletiva, jinak hlohyně velmi dobře obrůstá, takže opět vyroste, ale chce ji již chránit před zajíci. |
 |
Otáčkoměr, 8.11.2007 Vari na webových stránkách udává, že by to mělo být použitelné i pro křovinořezy, takže by to snad mělo zobrazovat pět čísel. J.P. |
 |
Dosna - kana, 7.11.2007 Udělejte s ní přesně to, co děláte s jiřinami, když to máte vyzkoušené. |
 |
Tomel japonský (Dyospiros kaki), 7.11.2007 Pokud je naroubován na podnoži Diospyros lotus, snese až - 22 st.C, v lednickém parku přečkal - 27 st.C, při zničení nadzemní části mrazem dovede ji regenerací nahradit. Diospyros virginiana, zpožďuje rašení o 10 dní, což je výhodné před pozdními... celý příspěvek > |
 |
stratifikace semen, 7.11.2007 a - Vlhké uskladnění (stratifikace) - Některá semena v suchu brzy zcela ztrácí schopnost klíčení z důvodu zaschnutí a odumření embrya, proto je uchováváme v chladnu a vlhku (vlhčí sklep), zakryté vlhkou rašelinou (kaštany, žaludy...). Jiným... celý příspěvek > |
 |