Většina brslenů má listy vejčitě eliptické a tvoří plody oranžové, míšek oranžový až červený (o plodech pan tazatel vůbec nepíše). Existuje druh euonymus nanus var. turcestanicus s podobnými listy na obrázku, ale tento brslen se plazivě rozrůstá a přiléhá k zemi, opět tvoří plody.
V létě jsem si přivezl z Kréty spousty rostlin, mezi jinými cibuli Urgentea maritima, semena Kaparovníku (nemáte někdo zkušenosti s jejich klíčením?) a řízky zajímavého keře , měl ouzké čárkovité listy 0.5cm, asi 8cm dlouhé trubkovité žluté květy vonící po fialkách. přiložím ho na fotce ale mám tam jen, obázek řízku s pár zakrácenými listy. kdyby jste ho někdo poznal, nebo alespoň měl elpší fotku, tak bych byl moc rád, děkuji
Většina brslenů má listy vejčitě eliptické a tvoří plody oranžové, míšek oranžový až červený (o plodech pan tazatel vůbec nepíše). Existuje druh euonymus nanus var. turcestanicus s podobnými listy na obrázku, ale tento brslen se plazivě rozrůstá a přiléhá k zemi, opět tvoří plody.
Asi mám taky tento stromek který krásně kvete ale plody u nás zatím nedozrály, přidat fotku jsem však nedokázal. Taky neznám jméno ale mohu nafotit a poslat pro zjišťení o co se jedná.
Ramon - Stříbrný Zahrádkář (174) - 180.85 (?),13.11.2007 23:00
Oleandr to není, ten nemá jak jsem psal listy široké 0.5cm Nevoní po fialkách a nemá žluté trubkovité květy. Plody jsou zprvu zelené dužnaté vevnitř s bílím semenem trojůhelníkovitého tvaru, později plody černají. Keř je vysoký asi 3 metry. Není to nic známého...