Z ceho zivy plot?

host - 1.3 (?)
8.11.2007 9:57

Zřejmě bydlíte u lesa a nezbývá než živý plot ochránit plotem z pletiva, jinak hlohyně velmi dobře obrůstá, takže opět vyroste, ale chce ji již chránit před zajíci.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 0.146 (?), 19.9.2007 10:08, zobrazeno: 13189x

Vim, ze to tu bylo asi uz nekolikrat, ale nejak stale vaham. Mam ted zakladat zivy plot. neni toho hodne nejakych 10 metru.

Puvodne jsem myslel ze dam thuje smaragdy, ale td jsem na vazkach. Je fakt, ze to ma kazdy, a mozna by to chtelo  neco jineho.

Mozna tis, mozna neco listnateho, ale to nevim jak na zimu opadava.

Proto rad uvitam inspiraci od vas, proc jste zvolili to co mate, pripadne jak by jste to ted udelali.

Vysku bych chtel trvale maximalne 2 metry...

host - 14.206 (?), 23.9.2007 13:01
Zdravím, celé léto byla u nás na přetřesu stejná otázka a nakonec jsme se rozhodli pro hlohyni. Je stálezelená, celé léto kvete, z kvítků jsou spousty krásných žlutých, červených nebo oranžových plodů, které zdobí keře celý podzim a z velké části i zimu. Hlohyně je trnitá tak bestiálně, že se vám přez ni nebudou snažit protlačit na pozemek kočky a psi a díky tomu poskytuje výborný úkryt ptákům - kromě toho ptákům hlavně v zimě poslouží bobulky jako potrava. Hlohyně není nijak speciálně náročná na cokoli, střih snáší velmi dobře (jen vy si vemte kožené rukavice až po lokty.... :-) ), dá se stříhat do "přísných" tvarů nebo jen tak prostřihávat, aby působila přírodněji. O chorobách zatím nic moc nevím, pouze o možném černání bobulek, které tak očkem sledujte a když se problém vyskytne, celý trs bobulí odštípněte. Od doby co jsme nakoupili rostliny, začala jsem si všímat, jak je hlohyně s povděkem ve městech používána jako zábrana tam, kam by nikdo neměl lézt, přelézt, podlézt..... A jestě pěkně vypadá. Můžu Vám dát ti, kde se dá hlohyně koupit za příjemné peníze a sazenice jsou skoro metr vysoké a pěkně rozvětvují. Mějte se Iva

host - 46.129 (?), 22.10.2007 11:34

Dobrý den, právě se chystáme taky na živý plot z hlohyně. Jestli jste ji sázeli sami, a můžete se podělit o rady jak přitom neudělat moc pitomostí, budu moc ráda. Třeba to, jestli ji sázet teď, nebo až na jaře. A jaký kultivar pro živý plot hledat, jestli ten placatější, nebo kuželovitý. Výška by měla být cca 3 metry, šířka metr, stříhat asi budeme muset... Předem děkuju!

host - 122.145 (?), 24.10.2007 22:33

Poradíte mi kde sehnat levně hlohyni na plot.

Díky Dušan

host - 166.8 (?), 8.11.2007 9:10
Hlohyni jsem koupil a zasadil jako živý plot, z metrové hlohyne zbyli jen deseticentimetrové, zajíci překousané větvičky. Poraďte co dál. Dik Roman

host - 1.3 (?), 8.11.2007 9:57

Zřejmě bydlíte u lesa a nezbývá než živý plot ochránit plotem z pletiva, jinak hlohyně velmi dobře obrůstá, takže opět vyroste, ale chce ji již chránit před zajíci.

Tim - (1) - 144.22 (?), 5.2.2008 19:33
Zdravim Ivo :o)

Mohla by ses prosim Te se mnou podelit o informaci kde nakoupit sazenice hlohyne za priznivou cenu..?

Dekuji

Tim

host - 14.206 (?), 23.9.2007 13:13
Ještě přidávám odkaz na diskusi o těchto rostlinách - jsou tam i fotky. Mějte se! https://www.zahrada.cz/forum/zive-ploty/hlohyne-28862/

host - 143.205 (?), 27.9.2007 13:35

Já si dovolím jeden tip o hlohyni.

Protože dobře obrůstá, lze ji tvarovat podobně jako se dříve upravovaly stěny z ovocných stromků, vodorovné hlavní tahy a letorosty stříhané nakrátko. Taková hlohyně vytvarovaná proti bílé zdi nemá chybu. Já jdu právě na to. JITA

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz