Příspěvky uživatele - 224.68

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Hrušeň Bohemica, 31.1.2017
IH: Ano, souhlas, to je Bohemica.
Rajčata ve stavebních vědrech, 31.1.2017
Co se uvoňuje z různých typů plastů nejen do rostlinného a živočišného organismu je dostatečně známo, vědeckých prací o tom bylo a je děláno dost. Ať se každý rozhodne podle sebe.
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 27.1.2017
Německý dědeček to prostě, na rozdíl od českého, nevěděl .
Staré odrůdy, 25.1.2017
Kdysi jsem to už někde psal a tady to potvrdil pan Hasman - ta střídavá plodnost u Boskoopského se dá docela dobře eliminovat letním řezem.
Spolahlivo rodiace jablone, 19.1.2017
Akane je dobrá volba, já bych ještě z podzimních připomenul Vandu - nenáročnou dobře plodící odrůdu s velmi chutnými plody.
TreeGuard, 19.1.2017
Podobné těm kokosovým se dělají i z vláken a pazdeří technického konopí - vrchní vrstva "koláče" je z lisované konopné plsti a na spodu to drží tenká vrstva papíru. Je to přírodní materiál, propouští to vodu a časem se rozloží. Ještě bych tu nějakou... celý příspěvek >
Jakou odrůdu brambor doporučujete, 17.1.2017
Nevím, při jaké intenzitě pěstování a v jakých podmínkách odrůdové zkoušky proběhly, ale uvedené výnosy se mi zdají dosti nízké.
Hruška neznámá, 5.1.2017
Radovan: S Kongresovkou jsem tuto kdysi přímo porovnával - byly vzhledově i chuťově trochu jiné, ale je pravda, že se musí brát v potaz variabilita Kongresovky. Jiří II: Pane Jíří, hledal - tedy jestli máte na mysli Lidovou pomologii 100 hrušek z... celý příspěvek >
Stará severočeská odrůda - Koporečka, 5.1.2017
Petr z P.: Myslíte McIntoshe rouby? Ještě je čas, kontakt na zdroj mám. Jinak výskyt Koporečky je tady opravdu častý - jsou tu ještě zbytky rozsáhlých starých hrušňových sadů po Němcích. Stačí se podívat na letecké mapy z 50. let. Podle obecních... celý příspěvek >
Hruška neznámá, 4.1.2017 Obsahuje fotku
Ano, procházel jsem i tyto fotografie. Některé z plodů tvarově sedí, ale na tom mém stromě je dost značná tvarová variabilita. Kdo by řekl, že je to jedna odrůda:
Hruška neznámá, 4.1.2017 Obsahuje fotku
Ještě se vracím ke svému prvnímu příspěvku: našel jsem pár fotek z loňského roku - plody ještě neměly typické žluto-rzivé vybarvení. Při procházení pomologií vidím v celkové charakteristice největší podobnost s odrůdou Vienská.
Harbo, 4.1.2017 Obsahuje fotku
"Bělavá, velice jemná dužnina přetéká šťavou, zcela se rozplývá a vyniká skvostnou, navinule sladkou chutí, takže ji lze řaditi mezi nejchutnější stolní hrušky". J. Říha, 1937 A ještě k těm synonymům:
Červené marhulky, 16.12.2016
"Možno potrebuje odroda Kioto pán Mikeš inú klímu na pestovanie" To je to, co by mě zajímalo, pane Jano - je-li chuťový rozdíl daný podmínkami prostředí nebo je ona "slabá chuť" odrůdovým znakem Kiota, příp. jiných faktorů.
Elena, 16.11.2016
"Je odolná na moníliovú hnilobu plodov a je veľmi úrodná". O odolnosti na moniliózu ani o úrodnosti mě Elena za těch x let zatím nepřesvědčila.
Červená řepa, 15.11.2016
Pablo jsem letos pěstoval. Nenáročná odrůda a velice chutná. Hmotnost největších bulev se pohybovala kolem 700 - 800 g, ale sklízel jsem i menší, podle potřeby (200 g - 400 g). Porost nebyl nijak ošetřován ani hnojen jen občas zalit.
Další diskuze:  1,  2,  3  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika