Příspěvky uživatele - 165.46

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Ruský systém pálení destilátu - skleněné baňky, 21.8.2015
Taky se mi těch 80% obj. nějak nezdá. Takové koncentrace lze dosáhnout jen zpočátku destilace a jen po krátkou dobu. V žádném případě u takového způsobu nejde dosáhnout takové lihovitosti při oddestilování veškerého lihu z vařáku. Teda pokud se... celý příspěvek >
Rozdíl ve víně a v postupech, 20.7.2015
O odbourávání kyselin, jejích druzích apod., v révových moštech, vínech by se dalo napsat mnohé. Taktéž, že se z vinařů stali chemici a o nejrůznějších praktikách ve sklepním hospodařství. Taktéž o předpisech, nařízeních, povolených, částečně... celý příspěvek >
Rozdíl ve víně a v postupech, 17.7.2015
Pokud se takové víno, nazvu ho - vyrobené z netradičních surovin, vyrobí jen z vylisované šťávy, moštu, macerátů či výluhů a pokud nejsou tyto procesy z těchto důvodů neúměrně protáhnuté a pokud je včas stáhnuto z kalů a mrtvých kvasinek a dostatečně... celý příspěvek >
Rozdíl ve víně a v postupech, 17.7.2015
Srovnávat ovocná a podobná vína s révovými není dobré. Už i díky tomu jsou předem dehonestována. Jedná se o nápoje které mají s révovými víny společný jen základní způsob výroby. Podobně jako třeba medoviny. Jsou to zkrátka jiné nápoje a tak je třeba... celý příspěvek >
Kvas z Třešní, 9.7.2015
4,5°Bx je pěkná hodnota - dokvašeno! Zvlášť u třešní které obsahují hodně nezkvasitelných cukrů. A taky konec bublání je průkazný důkaz vykvašení. Teda pokud je sud perfektně utěsněn!!! CO2 je těžší než vzduch, tak se i po dokvašení drží delší dobu... celý příspěvek >
Višně - docukření kvasu, 1.7.2015
Ano, přesně vystihnuto a napsáno. * Rafael.
Rozdíl ve víně a v postupech, 1.7.2015
Obecný Rp. na 100l rybízového stolního vína: * * * 60kg rybízu nejlépe bez stopek pomačkat, přidat 30l vody, namnožené kvasinky, 16g živné soli a nechat 1-3dny nakvasit. Pak vylisovat a přidat cukerný roztok 16kg cukru ve 20l vody. Pokud by se... celý příspěvek >
Jak úspěšně zasít jadérka/semena jabloní, 12.6.2015
Pane Vysloužile a nečetl jste v nějaké literatuře o tom loupání jabloňových jader? Pochybuji, že to bylo z mé hlavy nebo, že mi to "nějaký dobrák nakukal". Každopádně to nějaký smysl, aspoň diskutabilní, mělo. Malá jádra se nikomu loupat nechtělo a... celý příspěvek >
Stihl MS181 zapalování, 22.9.2014
Jak vyzkouším vysokonapěťový kabel, zdá se být zalitý v zapalováni a fajfka se nedá sejmout?
Jablko s červenou dužinou, 16.4.2014
Jabloně s červenou dužinou mají například v zahradnictví Urban v Želešicích u Brna. Mají je jak jako klasický stromek (185,-Kč), tak jako sloupovitou jabloň (cca 250,-Kč)
Astra, 4.11.2012
Pokud někdo nad mým přirovnáním Astry k hruškovému džusu kroutil hlavou, tak bych dodal, že se jedná o sladší typ hrušky stejně jako například Dicolor. Dicolor je ovšem delikátnější, lahodnější, s nevídaně jemnou, máslovitou dužninou.... celý příspěvek >
Mechelenská, 4.11.2012
U Mechelenské (Josephine de Malines) je zajímavé hodnocení její chuti. Chuť nestálá, muškátově kořenitá, v jednotlivých letech často výborná nebo jen průměrná. Jinak Vám, samozřejmě v dobrém slova smyslu, ochutnávky starých odrůd závidím.
Lucasova, 4.11.2012
Při čtení tohoto příspěvku se asi bude nejvíce “smát pod fousy“ Miloš, protože ten by nedal za Lucasku ani “zlámanou grešli“. Vypadá to tak, že se tato srdeční odrůda pana Polehly musí opravdu umět utrhnout v pravý čas. To znamená mít vlastní... celý příspěvek >
Co je to za slivon?, 17.8.2012
Já nejsem prosím pěkně žádný odborník, ale spíše nadšenec. Co se týče Wangenheimovy, tak má kulatější plody a habitus koruny je rozložitější, alespoň u starších stromů.
Sadba křenu, 15.7.2012
Můžete prosím někdo poradit kde zakoupit kvalitní sadbu selského křenu, kdy ho vysadit a jak nejlépe? V čechách se pěstoval vynikající křen u Malína, ale nějak se mi nedaří zjistit zda se tam ještě nějaký pěstuje a zda se dá osvědčená česká... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika