|
Co vaše réva? (2014), 30.5.2014 To je u Mirka normální. Pro Váš klid, mám stolní odrůdy ve fázi rašení pupenů. |
 |
Co vaše réva? (2014), 29.5.2014 U nás mi před týdnem kroupy doslova vorvaly všechny sazenice, co jsem měl už venku na otužování. Ale vypadá to, že se už raší nové listy. |
 |
|
 |
Koupe domecku i s revou, 12.5.2014 Osobně bych postříkal jendou před květem a a jednou po květu proti plísni/padlí. Na obou bych provedl podlom. Tedy ji trochu odhustit. Zejména foto jedna PH roh. Tam kde roste více výhonů z jednoho místa nechat jen jeden a pak dle potřeby probrat.... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2014), 5.5.2014 Tak u nás dnes taky šedivec. Kromě Hib, který rozvíjí pupeny je všechno ještě zavřený, takže "na pohodu". |
 |
Preočkovanie starého vinohradu, 28.4.2014 Rozhodně přeroubovat. Zahodil by jste léta budovaný kořenový systém. Mrkněte sem pro inspiraci
|
 |
Otužování mladých rostlinek, 23.4.2014 Jasná, ale důležitá poznámka. Díky. |
 |
Nebezpečny škodca, 23.4.2014 je to vedení pro stolní odrůdy. |
 |
Otužování mladých rostlinek, 22.4.2014 Děkuji moc za info. Podtrženo sečteno. Chránit před velkým chladem/mrazem a přímým sluncem po dobu cca 14 a pak už tradá. Díky. |
 |
Otužování mladých rostlinek, 22.4.2014 Postupně otužujte venku.
Jsem an tom stejně jako pán vin_jc. Co znamená tento pokyn v praxi. Momentálně mám rostliny v místnosti kde je 20-25st. Mám je tedy ráno vyndat na polostinné stanoviště a večer uklidit? Nebo jen na pár hodin odpoledne... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2014), 14.4.2014 Tak jsem včera večer zkouknul týdení předpověď a jsem velmi zvědav jak se to povede. -3 v noci a sníh od 300mnm. Nakonec jsem rád, že moje sazenice se teprve začínají probouzet. Jen u baráku je 1 3-5 lísty. Ale tam snad nezmrzne. |
 |
|
 |
Co vaše réva? (2014), 11.4.2014 Pardubicko, Holice +3st. Zatím dobrý. Asi budu letos pacifistou v boji s jarními mrazíky. Aneb jak pravil JK "Věř a..." |
 |
Štěpování révy - stratifikace, 7.4.2014 Prolbém je v tom, že réva v našich klimatických podmíkách kalus téměř netvoří. Všechny možné způsoby štěpování s výjimkouj stratifikace tvoří poměrně nekvalitní spojení, které často vymrzá nebo je napadeno houbami.
Růst kalusu totiž... celý příspěvek > |
 |
Vinná réva u začátečníka, 26.3.2014 zde si stáhněte a pak můžeme pokračovat
Obecně pro první rok stačí tyčka. Zbytek je v tom dokumentu.
|
 |
Co vaše réva? (2014), 24.3.2014 Tak jsem v pátek hezky na sluníčku postříkal Sulkou a teď takovýhle lijavce. Myslíte, že bude třeba postřik opakovat nebo těch 48 hod působení na keři stačí? |
 |
Co vaše réva? (2014), 19.3.2014 Po zkušenostech z loňska už mě Vaše jarní fotky nemohou rozházet. Loni jsem si myslel, že mi všechno pomrzlo, když jsem několik týdnů sledoval Vaše přírůstky.
Já jsem se chystal na víkend se Sulkou, ale počasí zas spadlo, tak to zatím odkládám. |
 |