Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Šťáva u černeho rybízu zkysala - co s tím?, 16.2.2019
Zkysnout může mléko nebo zelí, rybízová šťáva jen teoreticky. Nejspíš začla alkoholově kvasit. Kdysi jsme takto doředili a nechali vykvasit na dezertní víno nakvašený sirup z červeného rybízu. Výsledek byl překvapivě pitelný
Jarní NPK na sníh teď?, 15.2.2019
Jediné, co sypu na sníh při oblevě, je prachové vápno. Vodou se vyhasí na hydroxid a je tak účinnější proti kyselosti půdy. Rozsypané vápno nasucho jenom zvlhne a zkarbonizuje vzdušným CO2, takže alkalizující účinek je slabší.
Vybíráme skleník, 15.2.2019
Je jasné, že vykopání aspoň půlmetrové strouhy mě nemine. Napadá mě jezírková fólie nebo staré PVC lino kolmo do země.
Šunka bez rychlosolí, 15.2.2019
Aby v šunce nebyly bublinky, musí se míchat ručně, žádný robot nebo mixer To je samozřejmě nesmysl. Koneckonců šunka se vyrábí i profesionálně a rozhodně ji nikdo rukama nemíchá.    Na druhé straně souhlasím, že mixér, i když naseká... celý příspěvek >
Vybíráme skleník, 15.2.2019
Betonový základ má samozřejmě opodstatnění. Pokud ovšem skleník stojí v místě, kudy musel vjet do zahrady domíchávač nebo bagr byl by ten beton problém. I když rozložení volně stojícího skleníku zabralo půl dne a nějaká tabulka zařvala, šlo to.... celý příspěvek >
Hlína z rybníka, 15.2.2019
Hlína se používá na keramiku nebo cihly.
Co nejméně postřiku na ovocé stromy, 10.2.2019
Nelze stříkat v celé zemi stejně. U mě je velkým problémem moniliový úžeh meruněk a višní a taky kadeřavost broskvoní. Ostatní choroby a škůdci - padlí, strupovitost, rez, mery, mšice, svilušky, květopas, obaleči - sice znám, ale fatální škody... celý příspěvek >
Má smysl zachovat poškozený stromek slivoně?, 10.2.2019
Stromek je mladý a když bujně roste, dokáže nekrotickou či zmrzlou tkáň odhojit a zacelit. Nechal bych ho růst. Přeroubování nemá smysl. Můžete zasadit nový, ale kde máte jistotu, že se nestane to stejné?
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 10.2.2019
Jistěže binomickou. V botanice a zoologii, tedy lze říci botanickou a zoologickou.
Generátor kouře, 10.2.2019
Taky jsem si pořídil Dymbox. Jeho problém je, že teplota v udírně se musí pohybovat nad 20 stupni. To samotný dým z Dymboxu nezajistí. Musíte v udírně přitápět elektricky nebo studeným kouřem udit jenom v létě, případně v interiéru.  Může být... celý příspěvek >
Zoufalá nabídka odrůd jabloní, 9.2.2019
Pane Vlastimile, já ale uznávám a nezatracuji intenzivní způsob pěstování jablek, jaký praktikujete. Dokonce jsem přesvědčen, že opravdu výstavního ovoce jiným způsobhem dosáhnout nelze. Ale chápejte zase Vy, že neexistuje jen jeden pohled na... celý příspěvek >
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek, 9.2.2019
Zajímavý poznatek je, že dobře vypálený destilát z kvalitního ovoce vůbec nemusí stárnout. Ty aromatické - meruňka, třešeň, hruška, broskev - dokonce ležením ztrácejí.
Lysice 2018, 9.2.2019
Myslím, že Valašská reneta ani Vršovský granát nejsou staré odrůdy, nýbrž pocházejí od méně známých tuzemských šlechtitelů.      Souhlasím, že výsledky degustací se nesmějí brát příliš vážně, mnozí moji favoriti se krčí na... celý příspěvek >
Zoufalá nabídka odrůd jabloní, 9.2.2019
Mějme pochopení pro nakupujícího, když nám lidově a laicky pokládá otázku: "Máme rádi Goldeny (Rubíny, Galy), nemáte tam něco podobnýho?" Rozumím podobným požadavkům. Problém vidím v tom, že kupující už neřeknou tu vedlejší větu na konci. Chtějí... celý příspěvek >
Uzení masa, 20.1.2019
Já mám buk a - jak jsem se teď dočetla, nevhodnou třešeň :-) Kde jste se dočetla, že třešeň je nevhodná? Třešeň je výborná na uzení, ostatně jako většina listnatých dřev včetně dubu
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika