|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Bokashi druhé kolo, 28.1.2020 Podle mě suchý mour (nezvlhlý a nezapařený) by se sám vznítit neměl. Jestli se to stává, nevím. Pokud to víte vy, napište. | | Roubování, 28.1.2020 Pokud je podnož jednoletá (jako ten roub), pak je kopulace vcelku spolehlivá a jednodušší. Pokud je podnož víceletá, pak bych volil plátkování nebo sedélko. S kozí nožkou až tak dobré zkušenosti nemám.
Záleží taky na tom, o jaký... celý příspěvek > | |
| | Odrůda Katinka, 28.1.2020 Zdeňku, nijak nebezpečné to není. Z časových důvodů řežu slivoně taky často jindy, než se má. Ocituju to, co jsem napsal asi před 2 měsíci v jiném vlákně.
Před pár lety jsem navštívil švestkové sady firmy R. Jelínek ve Vizovicích. Průvodce nám... celý příspěvek > | | Založení kompostu - trava, hnuj, hlína, sláma, 22.1.2020 Sečení trávníku v lednu nepovažuji za rozumné. Zvýšíte riziko jeho vymrznutí, zejména když přijdou mrazy a nenasněží. Nechcete-li mít v létě mokrou plsť, neřeší to zimní sečení, nýbrž provzdušnění, hnojení a vertikutace. Samozřejmě až na jaře. | | Hrušně - vysadit či ne?, 15.1.2020 ke zvoleným odrůdám a podnožím (Rajka a Topaz na A2, německá Büttnerova červená na ptačce, Karešova na mahalebce, a JOJO a Jofela na myrobalánu, hrušně by byly na semenáčích a Kawkavzské) by stromy (vysokokmeny) měly mít větší odolnost, a když i... celý příspěvek > | | Hrušně - vysadit či ne?, 15.1.2020 bych rád šel cestou ekologickou a extenzivní, tudíž bez chemie, a krom řádného založení koruny v prvních cca pěti letech bych poté na stromy sahal jen minimálně
Tady je těžká rada, protože většina lidí má zkušenosti jen tam, kde pěstuje, možná... celý příspěvek > | | Uzení špeku, 14.1.2020 Větší měkosti až mazlavosti špeku docílíte jeho delším naložením v láku a možná taky jeho ovařením před vložením do udírny. Právě proto, aby k mazlavosti nedošlo, se špek častěji nakládá nasucho. | | Hrušně - vysadit či ne?, 14.1.2020 Většina zahrádkářů na svých hrušních rez má a vesměs se je nechystají kvůli tomu vykácet. | | Co místo akátu, 8.1.2020 Místo akátu můžete zasadit cokoli. Pokud se Vám podaří se ho zbavit. Sázet něco vedle akátů je obtížné, jelikož akát aleopaticky potlačuje růst jiných dřevin. | | Uzení masa, 8.1.2020 Jestlim tomu dobře rozumím, tak na 10 kg masa dáte 2 kg soli, 300g cukru a 10 litrů vody vody. To mi přijde hodně. Já dávám na 10 kg masa 200g soli nástřikem (s vyluhovaným rozmačkaným česnekem). Pak na pár dní zalévám vodou s 2,5% soli.... celý příspěvek > | |
| | Výroba bokashi kompostu na zahradě, 8.1.2020 nechal jsem to od září přes 2 měsíce bez přístupu vzduchu v sudech, ale měl jsem málo trávy a byla zima, nic nekvasilo
Nezlobte se, ale tomu bych věřil pouze v případě, že všechny suroviny byly usušené. Jinak byste vynalezl nový zázračný způsob... celý příspěvek > | | Vrúble / rouby, 8.1.2020 Na 25 leté slivoně nic neroubujte. Jednak se Vám to patrně nepodaří a i kdyby, vytvoříte rány, které bude mít strom problém zahojit. Švestka není jabloň. | | Virus ToBRFV, 18.12.2019 Jak se infekce virem projevuje? | | Uzení masa, 18.12.2019 On Alda Treb má trochu pravdu. Je jasné, že maso se v teplé vodě trochu vymáčí a něco chuti ztratí. Ostatně stačí tu vodu po vyjmutí masa ochutnat - na povrchu plavou vysrážené bílkoviny a voda chutná jako dobrá polévka. Nicméně masu to neuškodí,... celý příspěvek > | | Očkování/čipování - vylomená očka, 10.12.2019 ...ale zrovna na mladých kosterních výchovných větvích se mi moc pokusovat nechce, tedy zastřihávat je a narušovat tak výchovu...
V tom případě na čipy s vylomenými pupeny zapomeňte, nezakracujte a pěstujte stromek. Platí to i pro zářezy - ty... celý příspěvek > | |
|
|
|
|