Příspěvky uživatele - 236.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Domácí ořechovice, 18.7.2015
Třísloviny v ořechovce jsou podle mě skutečný problém. Ale také je pravda, že jsem se, hlavně na jižní Moravě, setkal s ořechovkami, které byly ceněny právě z hladiska svíravé chutě, bez ohledu na kalnost produktu. Nejen, že byla tato chuť... celý příspěvek >
Hruškový kvas z neskorých odrôd, 7.7.2015
...a ještě bych dodal, že napsat myšlenku na 13- ti řádcích, to je fakt síla. Jo, a co se auta týče, určitě bych nekupoval F1 tomu, co má mokrý řidičák. Jasně, je to jen o penězích. PŠ
Třešínky, 3.7.2015
To, že třešňový kvas "časem" pustí dost šťávy, je jistě pravda, otázka ale je, co si počne do té doby. Vzduch je přenašečem všech chorob kvasů, to víme asi oba. Tedy jak se k této Vámi vytvořené situaci postaví? Ne Vy, kvas. Nezáleží na tom, co... celý příspěvek >
Višně - docukření kvasu, 30.6.2015
Přesně tak. PŠ
Třešínky, 29.6.2015
Z těch důvodů se třešňové kvasy řadí mezi nestabilní, rizikové a náchylné k zvrhnutí. K tomu ješte napomáhá teplé počqsí a některém rady p. Šlosara.V průběhu bouřlivého kvašení, při silném vývinu CO2, můžete dělat s kvasem cokoliv. Tak to jste mě... celý příspěvek >
Meruňkový kvas, 7.6.2015
Meruňkový kvas doporučuji zakládat najednou z dobře zralých až přezrálých plodů samozřejmě, že bez hniloby a plísně. Plody je třeba jakýmkoliv způsobem pomačkat (pozor na poškození pecky), protože jedině tak máme jistotu, že ve kvasu není vzduch,... celý příspěvek >
Durancie - aroma pálenky, 16.5.2015
"velejemný líh"? Tak to je něco úplně jiného! To se totiž musí umět udělat, to se nezíská 6x destilováním, jak se nám snaží namluvit zřejmě nedávno skončená reklama v TV.  Kvalita destilátu nesouvisí s "délkou trubek", ale s řízením... celý příspěvek >
Starý, alebo nový prístup k zakládání kvasu, 13.4.2015
Oddělování methanolu pomalou destilací už nemám sílu komentovat... Absolutní blbost! A kdy myslíte, že Vám ta síla už definitivně dojde? V tu chvíli přestanete šířit bludy, a pak možná své znalosti a "snad" um konečně předvedete na nějaké... celý příspěvek >
Jak vyrobit kvas na vodku?, 3.4.2015
Znáte tu reklamu z TV, že snad 6x destilovaná je to ono? Starou belu, tajemství vodky je jen v jemnosti lihu, nikoliv v počtu destilací a pak v ingrediencích. Ale kdo to umí a ví? A kvasinky použijte jaké chcete. slosar-petr@seznam.cz
Destilace vína - vínovice, 27.3.2015
Pokud se jedná o měděnou trubku, tak se to dělá tak, že se napřed naplní suchou vátinou (obecně velmi jemným pískem), nahřeje autogenem a pak se natočí např. na kmeni vhodného průměru. PŠ
Zakalená slivovice, 13.3.2015
Ten zákal způsobují vonné komponenty, v horším případě dokap, případně ovocné vosky, ty tedy v každém případě. Ovocné destiláty do ledničky nepatří a do mrázáku už vůbec ne. Myslel jsem si, že Vás na to někdo upozorní už dříve, ale několik dní nikdo... celý příspěvek >
Hruškový kvas z neskorých odrôd, 29.1.2015
Určitě nezveličil, prostě vím svý. PŠ
Hruškový kvas z neskorých odrôd, 28.1.2015
Varuji před použitím kys. mravenčí, vzorec HCOOH do kvasu!! S lidským organismem je naprosto neslučitelná, mimořádně jedovatá. Je schopná leptat oční sítnici, což vede ke slepotě a dále je schopná se ve větší koncentraci vázat na hemoglobin... celý příspěvek >
Hruškový kvas z neskorých odrôd, 20.1.2015
Tak to mě zajímá, ve kterém řeznickém odchodu (krámě, potřebami) se nabzí ke koupi tato kyselina?? slosar-petr@seznam.cz
Drevené soudky obecne, 20.1.2015
Rok je příliš, zkontrolujte destilát už za 2 - 3 týdny. Hlavně jde o to, aby jablečný destilát neztratil markanty jablkovice, tedy aby z něj nevykukovalo hlavně to "dřevo". slosar-petr@seznam.cz
Další diskuze:  16,  17,  18,  19,  20  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika