|
Mrkva - predpestovanie v sadbovaci, 30.12.2009 Zkusím hádat (nemyslím to ironicky prostě napíšu svůj názor)
1. mrkev je dost mrazuvzdorná, proto se může sít rovnou na záhon a nezmrzne
2. má dlouhou dobu pěstování, která se předpěstováním nijak výrazně neurychlí
3. nemá ráda přesazování |
 |
Jak zakryt černou folii?, 29.12.2009 rozhodně dejte foto, jsem moc zvědavá! |
 |
|
 |
Slimáci a zima, 29.12.2009 Tak to se maj! Právě jsem se dívala do překladače a ten píše, že slovensky oboje je slimák. Takže se omlouvám! |
 |
Slimáci a zima, 29.12.2009 Slimák není hlemýžď! Slimák nemá ulitu. |
 |
Prodej sazenic - Krausovi Mělník, 29.12.2009 proč se nezeptáte přímo jich? Když mají webové stránky, tak mají i určitě kontaktní adresu. |
 |
Co je toto za dřevinu?, 29.12.2009 S největší pravděpodobností jde o smrk sivý - picea glauca conica |
 |
Čím ohraničit trávník od kůry nebo kamínků, 26.12.2009  Paní Marie, opravdu krásné!
Taky jsem toho názoru, že okraj záhonů se nemusí schovávat. Nejenom že je to praktičtější, ale i hezčí. Samozřejmě je potřeba použít nějaký přírodní nebo přirozeně vypadající materiál, tak jak navrhují hosté přede mnou.... celý příspěvek > |
 |
Kvítka do trubky, 22.12.2009 Dobrý den. Vždycky je mi líto dotazů bez odpovědi tak se pokusím, ale žádný odborník nejsem.
1. zapustit do země tak, aby to drželo. Zapustit to tak, aby nebyly stejně vysoké. Bylo by pěkné je dát do jakéhosi oblouku, nebo vlnovky a oddělit tím část... celý příspěvek > |
 |
Magi bylinka, 22.12.2009 Jak co voní je určitě dost subjektivní, ale vůně libečku (pro mě tedy spíš smrad) se s petrželkou rozhodně nedá zaměnit - zkuste to při vaření! Mě osobně libeček spíš připomíná celer. To ale nic nemění na tom, že fantazie prodejců květin je bezbřehá... celý příspěvek > |
 |
Zázraky v zahradě, 19.12.2009  Šťastné a veselé! |
 |
|
 |
Zázraky v zahradě, 19.12.2009 Je to borderka, a obě vám všem přejeme krásné svátky!
Posílám malý včerejší zázrak - první zimní květ jasmínu nahokvětého. |
 |
Růžičková kapusta, 17.12.2009 Proč je vytrhávat! Normálně rostlé na záhoně vydrží dobře. Jak jsou takhle zmrzlé, tak je klidně můžete trhat rovnou do polívky. Ale nám až do jara nikdy nevydržely, protože jsme je všechny snědli. |
 |
Proti zamrzání jezírka, 17.12.2009  Kupované plastové jezírko vám mrazem určitě nepraskne, leda by mělo výrobní vadu. Tu vodu v něm s klidem nechte. Já vzduch řeším plastovou instalatérskou trubkou dole zatíženou aby nevyplavala. Ovšem já mám tůňku 600l.
Všem vám přeji krásné svátky! |
 |
Acidantera bicolor, 16.12.2009 Velice děkuji! Možná jste jim zachránil život. Já totiž tímhle způsobem(květináč v kůlně - očistit na jaře) zimuju leta montbrecie a jim to vyhovuje. Tak jsem to chtěla udělat stejně. Přeji krásné vánoce Dana. |
 |
Acidantera bicolor, 15.12.2009 Dobrý den, můžete prosím podrobněji popsat jak je skladujete? Očistíte a necháte vyschnout jako gladioly? Nad 15 stupňů to by mohly být doma v bytě? Já je mám letos prvně, měla jsem je ve velkém květináči, krásně kvetly a i bez kětů to byl mohutný... celý příspěvek > |
 |