Acidantera bicolor

panidana. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 96.2 (?)
16.12.2009 16:52

Velice děkuji! Možná jste jim zachránil život. Já totiž tímhle způsobem(květináč v kůlně - očistit na jaře) zimuju leta montbrecie a jim to vyhovuje. Tak jsem to chtěla udělat stejně. Přeji krásné vánoce Dana.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 137.38 (?), 2.11.2009 9:14, zobrazeno: 6709x

Připadá mi, že se málo pěstuje. Přitom která cibulovina kvete v září a začátkem října? Snáší velké sucho, okení truhlík, nežerou ji hryzci... Jenom propustná půda musí být.

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 48.243 (?), 2.11.2009 17:03

Pěstoval jsem acidantéru mnoho let, ale většinou jsem se dočkal jen listů bez květů. Vysazoval jsem ji v dubnu jako mečíky, ty už byly v létě dávno odkvetlé a acidantéra stále bez poupat či květů až do podzimních mrazíků.

Také při přezimování jsem měl častěji suchou hnilobu hlíz než u mečíků. Je někdo při pěstování této kytky úspěšnější?

host - 137.38 (?), 3.11.2009 8:34

To je divné, čím by to mohlo být? Přijde mi mnohem méně náročná než gladioly. Na suchý záhonek pod břízou ji sázím dost hluboko, do dúlku na dno dám substrát promíchaný s cereritem, vtlačím cibulku a zasypu hlinitopísčitou půdou. Slunce má od rána do cca 4 odpoledne.Kvete každý rok, hodně pozdě v září, jako poslední z cibulovin (kromě jiřin). Kytice ve váze dlouho vydrží. To co popisujete dělala v přílišném polostínu.

host - 66.206 (?), 15.12.2009 14:39

pestujem ju viac ako15rokov a mozem potvrdit ze spociatku tiez malo kvitla teraz kvitne pravidelne a bohato mnozstvo kvetov zalezi od velkosti cibul.Sadim ju v case sadenia gladiol kvitnut zacina v polovici augusta a niekedy az do oktobra.Cibule skladujem pri telote nad 15 stupnou pri nizsej teplote tazko vzchadzaju a malo kvitnu atiez viac ich napada hniloba, za znienku este stoji, ze napadaju ich ti isti skodci ako gladioly hlavne v teplejsich oblastiach preto ich viac krat osetrim beznymi insekticidmi.rozmnozuju sa velmi dobre brutom ale rastu pomalsie ako pri gladiolach

panidana. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 96.2 (?), 15.12.2009 22:47

Dobrý den, můžete prosím podrobněji popsat jak je skladujete? Očistíte a necháte vyschnout jako gladioly? Nad 15 stupňů to by mohly být doma v bytě? Já je mám letos prvně, měla jsem je ve velkém květináči, krásně kvetly a i bez kětů to byl mohutný trs. Tak jak byly v tom květináči, jsem je dala do kůlny. Ještě by byl poslední čas, abych je přenesla někam do tepla. Děkuji Dana

host - 11.15 (?), 16.12.2009 13:23

Přesně jak to v úvodu popisujete, Nechám je vyschnout a pak je dám do krabice spolu s mečíky a dám je do místnosti kde se netopí (třeba ložnice) a tam zůstanou až do jarní výsadby. Dělám to tak už řadu let. Každopádně je vyndejte ze země, musí se totiž oddělit od staré zaschlé cibule.

panidana. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 96.2 (?), 16.12.2009 16:52

Velice děkuji! Možná jste jim zachránil život. Já totiž tímhle způsobem(květináč v kůlně - očistit na jaře) zimuju leta montbrecie a jim to vyhovuje. Tak jsem to chtěla udělat stejně. Přeji krásné vánoce Dana.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz