Příspěvky uživatele - 236.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Čím vymýt sudy na kvas?, 2.9.2015
Na tom moc nezáleží. Dal bych asi 2 pol. lžíce do litru vody a stěny vydrhl karáčem. Musíte použít ochranné rukavice a taky nějaké brýle, protože roztok sody je také dost silná alkálie, nepodceňovat. Pak se sud musí vypláchnout dosti velkým objemem... celý příspěvek >
Čím vymýt sudy na kvas?, 2.9.2015
Použijte roztok sody, mělo by to stačit. Ovšem pak bude nutné nechat sudy vyvětrat. PŠ
Jak vyrobit kvas na vodku?, 27.8.2015
Tak to buďte rádi, že jste to přežili bez zdá se újmy na zdraví, ale o vaše játra bych fakt nestál, to víte Cu 2+ je problém. PŠ
Jak vyrobit kvas na vodku?, 26.8.2015
Zajímavý dotaz jak vodku ochutit. Záleží na tom, zdali tyto čaje obsahují vonné komponenty, které mají schopnost destilovat s vodní párou. Pokud ne, bude to bez efektu, ale možná, že by stačilo přidat do hotové vodky malé množství ovocného čaje.... celý příspěvek >
Ruský systém pálení destilátu - skleněné baňky, 20.8.2015
To by jeden nevěřil, jak je ten český národ přemýšlivý! Mám dotaz: Co ty baňky vyhřálo aby koncentrace lihu narůstala v těch dalších? Já tvrdím, že to byly páry destilátu, ale ono jich moc není! Chtělo by to hmotovou bilanci. Na začátku máme, jestli... celý příspěvek >
Ruský systém pálení destilátu - skleněné baňky, 20.8.2015
Jenomže ta Vaše verse jistě není správná, protože všichni víme, že koncentrace např. % úkapových složek je velmi vysoká, často převyšuje 90% a najednou je v baňce č. 2, která je hned za tou "úkapovou" jen 10%? Máte pro to nějaké fyzikální... celý příspěvek >
Ruský systém pálení destilátu - skleněné baňky, 19.8.2015
Tak především, to video se jmenuje: Destilace do tří baněk, ale hned jich tam ukazují 6 do serie zapojených. A v průběhu je vidět, že se vyměńují. Pochopitelně proto, že jsou už tak teplá, že v nich téměř nic nekondenzuje. Nicméně se nejedná... celý příspěvek >
Ruský systém pálení destilátu - skleněné baňky, 16.8.2015
ad2) Vy jste někde zaznamenal vodní chladič? Je to ten nejtrapnější způsob koncentrace lihu, jaký jsme kdy zaznamenal, ale věřím tomu, že v Rusku je to možné. PŠ
Ruský systém pálení destilátu - skleněné baňky, 16.8.2015
Potom se již jímá vlastní pálenka. Zde se potom projevuje efekt, že čím vzdálenější baňaka, tím by měla být koncentrace alkoholu vyšší. Vážený pane" inženýre", je to přesně naopak. Čím vzdálenější baňaka. tím menší obsah alkoholu!! A jestli si... celý příspěvek >
Proč se přidává cukr do meruňkového maču?, 14.8.2015
1 - 1,5% přidaného cukru do meruňkového kvasu skutečně hmatatelně zvyšuje jeho stabilitu, takže nebezpečí zoctovatění se značně sníží. Tímto množstvím cukru budoucí kvalitu destilátu neohrozíte, takže víc "nenateče" a také se tímto množstvím... celý příspěvek >
Jak vyrobit kvas na vodku?, 10.8.2015
Ono to vlastně žádné tajemnství není. Tato informace, jak zjemnit např. 40% roztok lihu bez ohledu na jeho provenienci, spočívá podle autoru Grégr, Uher: Průmyslová výroba lihovin, v přídavku aktivního uhlí. Hned upozorňuji na to, že není problém... celý příspěvek >
Třešínky, 1.8.2015
Fajn, tak teď by mě opravdu zajímaly Vaše destiláty a nebudete první s kým jsem si je vyměnil. Zdraví PŠ
Třešínky, 31.7.2015
Záleží na tom, zdali se domluvíme na definici bouřlivého kvašení. Podle mě dochází k významné propagaci kvasinek, protože pro to mají optimální podmínky, hlavně teplotu. Projevuje se to enormním vývojem CO2 což je špatně, protože se s oxidem... celý příspěvek >
Třešínky, 30.7.2015
Svatá slova o tom, jak zabránit bouřlivému kvašení. Vidím pane Rafaeli, že mi přicházíte na chuť, rozumějte třešňového destilátu. Také tvrdím, že bouřlivé kvašení škodí chuti, ale především vůni budoucího destilátu. Další způsob, jak tomu... celý příspěvek >
Meruňkový kvas - octovatí, 29.7.2015
Domnívám se, že dva a půl týdne je příliš krátká doba i na částečné zoctovatění kvasu, ledaže by byl vystaven příliš vysoké teplotě. V každém případě platí, že meruňkový kvas je nestabilní, a proto je především zapotřebí jej chránit před... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika