Příspěvky uživatele - 176.36

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Destilační přístroj, 16.8.2012
Dobrý den, musím vás vyvést z omylu, většina výrobců má své výrobky přihlášeny, když ne přímo jako patenty tak jako průmyslový vzor (na stránkách fi Destila Brno to bylo do nedávna i publikováno!! Princip je sice znám dosti dlouho, ale do... celý příspěvek >
Švestkové víno, 9.8.2012
K tomu můžu jen dopsat, že recept je z publikace : Příprava domácích vín - ing. B. Valenta. Já ji považuji za první, ucelenou a doposud nepřekonanou učebnicí a manuálem pro domácí vinaře (I když od té doby vyšlo těch "manuálů" nepřeberné... celý příspěvek >
Destilační přístroj - sestrojení, 1.8.2012
Protože se potřebujete dostat až na takových i 95°C (nedestilujete samotný etanol, ale směs etanol, voda a další chem.látky; a dle obsahu lihu se také mění její var,... jsou na to desilační tabulky v závislisti na obsahu lihu), tak vámi uváděná... celý příspěvek >
Recept na likér z višní, 14.7.2012
Do kvasu škoda, pakliže neděláte z více jak 10 kg. Jsou to výborné "koktejlové višně" a vydrží i bez dalšího zalití i dva roky (jsou tím alkoholem preparovaný). Nebo stačí zalít převařenou vodou a potom jsou decentnější (ten obsah alkoholu ve... celý příspěvek >
Demižon - čištění, 9.7.2012
Většinou stačí nechat demižony odmočit (naplnit vodou na pár dnů, cca týden), poté odlít 3/4 obsahu, přihodit hrst písku (nebo natlučené skořápky), přidat pár kapek Jaru na odmaštění a uvolnění nečistot, a zdývá jen "ruční práce" - protřepávat s... celý příspěvek >
Domácí ořechovice, 4.7.2012
A proč ten cukr nepřidáte až do slitého a přefiltrovaného roztoku(macerátu)? Při maceraci (louhování) je tam zbytečný (tak čtvrtina až polovina cukru vám pak zůstane v rozkrájených ořechách a nedostanete je z nich; leda když je zalijete znovu další... celý příspěvek >
Destilační přístroj - sestrojení, 24.6.2012
Také i v Laboratorních potřebách... nebo u "skláře".
Jak vyrobit kvas na žitnou?, 25.5.2012
... no na úplnou "nulu" bych asi nečekal, ale těch 7%Brix, je stále hodně a když tam máte atmosféru z CO2, tak není kam spěchat. Dejte pak vědět jak jste dopadl po "přepálení". Zdravím
Jak vyrobit kvas na žitnou?, 23.5.2012
... literatura (Výroba Slivovice - J.Dyr a J.E.Dyr) uvádí, str. 173, že sladká obilná břečka zakvašená čistou kulturou kvasinek kvasí cca 72 hod (v závislosti na teplotě) a kyselá obilná břečka, opět zakvašená čistou kulturou, cca 96 hod. Dílo se... celý příspěvek >
Jak zakopat slivovici, 24.4.2012
To záleží na tom, jak budete nádobu uzavírat. Když zátkou, tak to bez té bubliny asi neoůjde (buď tam tu zátku nedostanete, nebo vám praskne "hrdlo"). Když kovovým uzávěrem, můžete i bez té bubliny. Ale většinou se ta bublina v nádobě nechává, při... celý příspěvek >
Obilný líh, 11.4.2012
Již to tu bylo několikrát probíráno... např. vlákno "Jak vyrobit kvas na žitnou".
Destilační přístroj, 20.3.2012
Co se týče čištění chladiče bylo to zde již několikrát probíráno,...jak na tomto vlákně, tak na vlákně "čištění chladiče"... stačí si to jen znovu pročíst,... no a čištěním měděného chladiče koncetrovaným louhem (i kdyby byl úplně nový), tak z něj... celý příspěvek >
Pěchovat nebo nepěchovat jablečnou drt na kvas? Zvrhnutí kvasu, 10.3.2012
Co k tomu dodat... snad v každé monografii o "páleničářství" (a že už jich byla vydána pěkná řádka) je popsána příprava kvasu,... na netu se málem o ničem jiném taky nemluví,... v každé palírně (i na jejich stránkách) vám "dají referát" o... celý příspěvek >
Ananasovice, pomerančovice, 3.3.2012
... no vidíte a pod kotli topí dřevem, a mají jen obyčejnou dvoukotlovou destilaci, bez zesilovací kolony...
Kde sehnat malou pálenici, 25.2.2012
Co takhle dát dolů Cu redukci - 76/54 a na ni obyčejnou 2" bronzovou spojku? Spodní otvor bude dostatěčně průchozí a problém máte z krku. A nebo musíte "angažovat" soustružníka, aby vám tu přírubu vytočil (cenově to myslím příjde obdobně jako by ste... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika