|
Impregnace dřevěných sloupků na plot, 19.6.2010 Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušeností s nátěry spodní části dřevěných sloupků /část, která je v zemi/. Budu stavět ohrahu u lesa - lesní uzlové pletivo na dřevěných smrkových sloupcích. Oplatí se dělat tyto nátěry? Kulatiny na... celý příspěvek > |
 |
Namrzlý terminál, 3.4.2010 Na terminálu je vidět ještě 2 další výhonky, takže myslím. že jeden z nich by se mohl použít jako náhrada terminálu. Souhlasím s Vámi, že bude nejlépe počkat, co udělá namrznutá část a až potom se rorhodnout. Výhon nad ní vypadá skutečně dobře. |
 |
|
 |
Namrzlý terminál, 2.4.2010 Pro jistotu bude asi lepší založit nový terminál. |
 |
Namrzlý terminál, 1.4.2010  Prosím o vyjádření. Namrzlý terminál na foto ponechat, nebo založit nový? Jaké máte s tím zkušeností? Jedná se o jabloň Croncelské. Za odpovědi děkuji. |
 |
Existuje ještě jadernička?, 28.2.2010 Na Valašsku se pěstuje i ve výškach nad 800 m.n.m. Na Moravě se vloni prodávala vcelku běžně. HJ |
 |
Katinka a Herman ve vysokých polohách, 26.2.2010 Dobrý večer,
chci se zeptat, zda má někdo zkušenosti z pěstováním odrůd Katinka a Herman ve vysokých a drsných podmínkách. Která odrůda je do těchto podmínek podle Vás vhodnější.
Za názory předem moc děkuji. HJ |
 |
Co je to za odrůdu?, 26.2.2010  Stark Earliest to podle mne nebude. Ten vypadá takto : |
 |
Máte někdo zkušenost s odrůdou Ligol?, 12.2.2010 Má někdo zkušeností s pěstováním odrůdy Ligol ve vyšších a drsných podmínkách? Děkuji. |
 |
Ontario a Wagenerovo, 30.1.2010 Myslím si, že jablko pana Harta by mohlo být Wagenerovo, nebo nějaký kříženec Ontaria. Těch kríženců Ontaria je více, např. na Valašsku existuje velmi zajímavý kříženec Jaderničky moravské a Ontaria, které vyšlechtil František Trpík z Rožnova pod... celý příspěvek > |
 |
Ontario a Wagenerovo, 30.1.2010  Jablko po rozkrojení má dužinu bílou s nádychem slabě zelené. Po několika minutách slabě hnědne. Chuť po 3 týdnech v bytě je sladko-kyselkavá, velmi dobrá. Menší jablko je vice kyselkavé. Slupka je velmi jemná. Jablka za 3 týdny v teple nemají znaky... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ontario a Wagenerovo, 29.1.2010 Možná je to úplně jiná odrůda, ja skutečně nevím co je zač, jen se s kolegou domníváme, že by to mohlo být Ontario nebo Wagenerovo. Těch plochých sort zase tolik není. Zítra jablko rozkrojím, vyfotím a ochutnám a dám vědet, co jsem zjistil. |
 |
Ontario a Wagenerovo, 29.1.2010  Našel jsem pár foto ze starých pomológií. |
 |
Ontario a Wagenerovo, 28.1.2010  Dobrý den, chci se zeptat, zda na přiložených fotografiích je Ontario nebo Wagenerovo - nemohu se s kolegou zhodnout. Já tvrdím, že Wagenerovo, on že Ontario. Jablka jsou celkově velikostně vyrovnané - široké 7-8 cm, vysoké cca 5 cm, váha cca 120g.... celý příspěvek > |
 |
Ontario a Wagenerovo, 27.1.2010 Paní Lído,
moc Vám děkuji, velmi jste mi pomohla. Vlastní fotografie těchto odrůd nahodou nemáte? Literatúra se značně liší a v některých případech si i odporuje. Děkuji ješte jednou. HJ |
 |
Ontario a Wagenerovo, 26.1.2010 Dobrý večer,
chci požádat zkušené, hlavně starší ovocnáře z praxe o radu, jak rozeznat od sebe odrůdy Ontario a Wagenerovo. Mám na mysli rozdíly v stromu, květu, listu, plodu.... Za odpověď předem moc děkuji. HJ |
 |