Příspěvky uživatele - 66.105

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zmrzlá jablka, 21.12.2009
Sladká jablka vydrží i mírný pokles pod nulu. Až do začátku prosince jsem si tak srážel ta nejhezčí zapomenutá jablka k okamžité spotřebě. Ale ta úplně zmrzlá se po rozmrznutí skutečně nedají jíst. Ačkoliv jedno jablko jsem i přes... celý příspěvek >
Problém s citrusem, 20.12.2009
Zima je vždycky pro citrusy kritickým obdobím. Nula by ho neměla zabít. Ale podlaha na balkóně může být chladnější. Menší květináč bych proto dal na dřevěnou či polystyrenovou podložku a nebo se může dát někam výše, aby se nepoškodily kořeny chladem.... celý příspěvek >
Pěstování citronu z pecky, 12.12.2009
Dejte květináč na okno - do světla. Jinak to bude bledá nudle téměř bez listů.
Jaz zazimovat citron venku na zahradě?, 6.12.2009
Pokud si nejste jistá, tak mrazuvzdorný Poncirus trifoliata má na sobě "trojlístky" a hodně dlouhé trny. Plody jsou malé a jsou samá pecka. Pravé citroníky mají samostatné velké listy a při -5st. určitě zmrznou. Tento test raději... celý příspěvek >
Kompost zapusteny do zeme, 4.12.2009
Já si to nepředstavuji. Já to tak dělám, protože jsem to někde četl a funguje to. Těžko rozložitelné materiály se pod úrovní terénu rozloží rychleji než na udusaném povrchu - asi díky půdním organizmům. Vzduch, vlhko a teplo tam je. Není to pod... celý příspěvek >
Kompost zapusteny do zeme, 29.11.2009
Kompost zapuštěný 60 cm pod zem mi funguje dobře. Dávám do něj obvykle listí z ořešáku, čajové sáčky lákající žížaly a nahnilé ovoce. Nahoru ostatní listí, trávu a plevel. Myslím, že tam je dostatek vzduchu a mají tam lepší přístup půdní... celý příspěvek >
Lze ji pohnojit starým cementem?, 29.11.2009
Takže závěr je, že beton není škodlivý, ale jako hnojivo ho nepoužíváme. Šestimocný chróm, kterého je v cementu díky redukčním aditivům méně než 0,0002%, asi těžko zaregistrujeme. A pokud jde o radioaktivitu, zahrádkáři jsou... celý příspěvek >
Lze ji pohnojit starým cementem?, 29.11.2009
Meruňce asi uděláte lépe dřevným popelem, pískem nebo kompostem. Pokud jde o vápenec, asi bych ho nepřidával, pokud bych si nebyl jist tím, že je půda kyselá a vápníku je v ní málo. Já si nemyslím, že je cement až tak jedovatý, ikdyž se v něm... celý příspěvek >
Citrusy v zimní zahradě, 28.11.2009
Pokud je zvýšení teploty ve spojení se silným slunečním svitem, je tu šance. Je však nutné, aby podnoží nebyla trifoliáta. Ta chladné zimování vyžaduje. Osobně si myslím, že při přetopení se dá vždy větrat směrem do bytu a teplota se nevyšplhá tak... celý příspěvek >
Moruše - hledám jakékoliv informace, 21.11.2009
Taky trochu moruše pěstuji. Vzhled černých plodů bych k ostružině mohl přirovnat, chuť však ne. Ostružiny mají plnější chuť s vyšším obsahem kyselin. Zralé moruše jsou spíše medové.
Kravský hnůj - kam s ním?, 7.11.2009
Granule taky nekupuji. Vídám je však v obchodech a jsou tak drobné, že by asi jedna granule, a možná ani stovka, žádný strom nevytrhla. Pro kytičkáře bydlející v paneláku však sušený hnůj může znamenat jedinou možnost, jak přirozeně hnojit. Pokud jde... celý příspěvek >
Červivost vlašských ořechů, 7.11.2009
Vaši červi jsou housenky tzv. potravinových molů. Je jich několik druhů. Znám dobře jen zavíječe paprikové, kteří mi kdysi zamořili dům. Létají jen při nočních teplotách vyšších než +10 st. a přezimují obvykle ve skladištích a spižírnách. Při... celý příspěvek >
Jak zasadit mandloně - polokmeny?, 7.11.2009
Taky bych je přesazoval asi až na jaře. Pokud je zasadíte teď, tak snad nezmrznou ani neuschnou, když na ně dáte pozor. V otázce zeminy-kompostu je jeden veliký problém. Mandloňové nebo broskvomandloňové kořeny (podnože) vyžadují více vápna v zemině.... celý příspěvek >
Podnož pro meruňku, 7.11.2009
Já bych na zdravotně otestovaný "semenáč" z jedlých odrůd nebyl tak přísný. Tyto podnože se prodávají a používají pro odolné odrůdy, u kterých je rozdíl v kvalitě úplně bezvýznamný. Pokud jde o myrobalány, některé snášejí mnohem více... celý příspěvek >
Podnož pro meruňku, 1.11.2009 Obsahuje fotku
Označení semenáč patří u očkované meruňky podnoži z pecky tržních odrůd (tedy ne speciální typová podnož). Nejsem si jist, zda všichni mluvíme o tomtéž-viz příklad na obrázku. Pokud jde o podnože, slyšel jsem i o dobrých výsledcích s myrobalánem (s... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika