|
Příspěvky uživatele - 146.135
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Černání plodů ostružiníku a jahodníku, 18.7.2010 Pravděpodobně nedostatečné zavlažování. Plody jahod otrhejte, po dozrání jsou stejně nechutné. Stáleplodící jahody při vysokých teplotách je třeba alespoň 2x týdně prolít do hloubky 10cm. Při velké násadě plodů i častěji. Ověřit si to můžete... celý příspěvek > |  | Hokaido tykve - kvetou, ale nerodí, 18.7.2010 Zkuste přihnojit Kristalonem plod a květ jednou týdně. Opylování je zbytečné, pokud jsou na záhoně. |  |
|  | Co je s Jostou?, 18.7.2010 Já pěstuji Jostu už 10 let, ale také jsem se s tím nesetkala. Na žádného škůdce, ani plíseň dle obrázku to nevypadá, takže se také přikláním k tomu úpalu. Plody chráněné listy jsou viditelně v pořádku. |  | Granulovaný hnůj kdy?, 18.7.2010 Možné jsou obě varianty. Já používám hnůj při výsadbě. |  | Svlačec, 17.7.2010 Potřít 3 - 5 listů. |  | Svlačec, 17.7.2010 Používám na něj Bofix. Neprovádím postřik, ale potírám štětečkem každý šlahoun zvlášť. Ne před deštěm, aby účinná látka prošla od listů, až do kořene. |  | Zasychání vrcholků okurek, 16.7.2010 Jsem ráda, že jste našla příčinu. Pečlivé prohlédnutí rostlin se vždy oplatí. Pokud si nejste jistá druhem brouka, tak se pokuste nějakého odchytit, pak si budete jistá škůdcem. Přeji vám bohatou úrodu. |  | Zasychání vrcholků okurek, 15.7.2010 Nedalo mi to pokoje a ještě jsem našla toto. Okurky pěstované na záhoně.
Odumírání růstového vrcholu, výskyt drobných listů od okrajů světlejších a postupně odumírající ukazuje na nedostatek vápníku. Vápnila jste na podzim? Rostliny... celý příspěvek > |  | Zasychání vrcholků okurek, 15.7.2010 Na foto není vidět přítomnost svilušky, ani pavučinek. Porost při napadení sviluškou žloutne. Myslím si, že se zde jedná asi o nějaký druh plísně. |  | Usychání poupat a listů anglických růží, 15.7.2010 Bejlomorka poupatová - způsobuje vyžírání a zasychání poupat.
Bejlomorka očkohlod / očkokaz / vysává pletiva v místech naočkování.
Postřik - Decis EW 50 nebo Decis Flo 2,5. |  |
|  | Okurkožrout, 15.7.2010 Možnost 1. Dají se koupit různé jedovaté nástrahy. Vzhledem tomu, že na zahradu mají přístup psi, tak nedoporučuji.
Možnost 2. Chytáme do pastí. Jako návnadu můžeme použít - mrkev, petržel, vyloupaný vlašský ořech, řepa, brambory, celer. Na... celý příspěvek > |  | Jak se zbavit kuny?, 15.7.2010 Kunu vypudíte, když dáte do jejího hnízda, nebo blízkého okolí tablety Naftalinu. Zápach je tak intenzivní, že jí to vypudí okamžitě. Platí to pro uzavřené prostory. |  | Jak na krtka, 15.7.2010 Petardy, takové krátké, jsme použili letos také. Asi měsíc nemáme žádné nové krtince. Uvidíme, na jak dlouo bude klid. |  | Pórek, 15.7.2010 Pórek si můžete předpěstovat i doma. Sazenicím zkrátíme kořeny a listy o třetinu, sadíme do rýh hlubokých asi 10 cm, 15 - 20 cm od sebe. Až povyrostou, tak při okopávání rýhu zasypeme. Před sklizní půdů k rostlinám přihrneme a tím získáme dlouhé... celý příspěvek > |  | Okurkožrout, 15.7.2010 Asi se jedná o hryzce, díry v zemi by tomu odpovídaly. Dokážou se rychle množit, snažte se je vyhubit. |  |
 |
|
|
|