Příspěvky uživatele - 94.12

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Okurkopapričky, 22.9.2009
Ačokča Vám bezpochyby poroste kdekoli, kde se nějaká zelenina pěstuje. A to tak bujně, že se Vám to možná nebude líbit. Akorát chuť plodů je velmi, velmi průměrná...
Závlaha ze sudu, 22.9.2009
Podmínkou zavlažování na principu spojených nádob je umístění nádoby na vyvýšené místo, aby voda tekla samospádem. Systém má své limitace. Při nevelkém převýšení a tenké dlouhé hadici je průtok poměrně slabý.   
Pokazil jsem kvas?, 21.9.2009
Už po několikáté zde doporučuji cukr (cukerný roztok vody a cukru) na rozběhnutí kvašení. Rozmíchejte 2 kg cukru v kýblu vody (já dávám místo cukru med) a dejte to na q kvasu... Myslím, že nelze radit cukr a přidávat med, tak jako nelze kázat... celý příspěvek >
Nekvasí mě jeřábové víno?, 21.9.2009
Víno lze dělat téměř z čehokoli, bez ohledu na obsah organických kyselin a cukru. Např. z pastiňáku nebo z chlebových kůrek.
Prořezávání třešně, 21.9.2009
Můj názor je, že třešně po zapěstovaní mladého stromku není třeba řezat vůbec.  Rostou tak, jak mají. Řežu je pouze v případě potřeby zmenšení koruny. Za optimální dobu považuji čas zrání - je to praktičtější, plody se otrhají na zemi
Společný kvas švestky s broskvoní?, 21.9.2009
Nemyslím si, že pálenka z broskví nemůže být k pití. Pár jsem jich ochutnal, některé byly lahodné, jiné horší. Je pravda, že broskvová vůně z destilátu je cítit jen slabě, s meruňkami se to nedá srovnat. Kvas by se měl připravovat bez... celý příspěvek >
Množení ostružin, 17.9.2009
Určitě neprohloupíte, když z Vaší velké ostružiny ten mladý výhonek vyryjete i s kořenem. Bezpochyby se ujme lépe a poroste rychleji. Na prosté zapíchnutí ustřiženého výhonku do půdy bych nespoléhal. Ale nezkoušel jsem to.
Hnojit na jaro nebo na podzim, 17.9.2009
Takže na podzim na trvalky přijde u vas st. hnojivo???opravdu? Pokud považujete kompost za statkové hnojivo, tak ano.  Hnojím s ním všechno. Ale dávky k trvalkám jsou oproti zelenině a ovoci symbolické. Hnůj dávám jen tam, kam přijdou na jaře... celý příspěvek >
Pokazil jsem kvas?, 17.9.2009
Kam se poděli diskutující, kteří tu před časem horovali, že nejlepší slivovice je z kvasu, který se vypálí až po dvou letech?
Závlaha ze sudu, 17.9.2009
Fungovat to nesporně bude. Není třeba ani dělat díru do sudu u dna a nasazovat tam kohout. Hadici lze vést i vrchem, bude-li stále plná, voda poteče. Kohout bych napojil až na zalévací konec hadice. Ten držíte v ruce a můžete proud zavírat... celý příspěvek >
Co to je?, 17.9.2009
Sítnice oka je červená prosvítající krví. Možná vidíme prvního brouka, co mu v žilách koluje rudá krev.
Mrkev zavařování, 17.9.2009
Podle mě nemůže být tak brzy ( třetí den)  mrkev zkvašená, ani kdybyste ji nezavařovala vůbec.    Dvojí zavařování se provádí kvůli zničení sporulujících anaerobů, jejichž spory jsou odolné teplotě varu. V nepřítomnosti kyslíku... celý příspěvek >
Chvojí x netkaná textilie, 17.9.2009
Zakrývat bílou textilií růže na zimu jsem nezkoušel. Předpokládám ale, že ochranný efekt před zimou nebude tak dobrý jako kompostem a chvojím.
Jak se zbavit vos?, 17.9.2009
Asi není problém zlikvidovat vosy, když vidíme jejich hnízdo a máme k němu dokonce přístup. Větší problém má p. Karolína, když má kolem plno vos a neví, odkud létají. K tomu je potřebný insekticid, který vosy pozřou, přinesou do hnizda a otráví... celý příspěvek >
Vlašské ořechy, 17.9.2009
Stačí to zkusit a ochutnat. Sterilovaná suchá jádra mají i po roce chuť téměř stejnou jako čerstvě usušené.
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika