|
sušení barevného řebříčřku, 11.7.2008 potřeboval bych vědět co dělám špatně když řebříček suším zavěšené květy dolů a v průvanu.Většinou bílé květy zrezaví a barevné stratí barvü.Děkuji. |
 |
Mohu míchat postřiky?, 11.7.2008 Používal jsem hatrik a ten se ted přestal vyrábět tak které postřiky mohu míchat.Vždy jsem přidával listovou výživu a pár kapek jaru ¨jako smáčedlo.
Jedná se o stolní vína.Díky |
 |
|
 |
vinná réva pod přístřeškem, 28.5.2008 Mám pergolu po které se pne vinná reva, ted bych chtěl pergolu zakrýt polykarbonátem.Nebude to révě nějak vadit když bude pod sklem. |
 |
Kosatec - kdy přesazovat a nároky, 28.4.2008 Já jsem kosatce už dlouhá léta nepřesazoval ale na podzim je přihnojím granulovaným hnojem a brzy na jaře je přejedu travní sekačkou na nejvyšší možnou výšku.A letos mám strach že nevydržím ze sousedy jak mě budou závidět co už je tam nasazeno na... celý příspěvek > |
 |
Sieberz - katalog, 28.4.2008 Teď mě dovezli nějaké rostliny od fi.Sieberz ale jsem docela sklamaný, měl jsem objednáno zboží za 2500kč a dočlo mi za 1300kč s tím že následující položky jsou již vyprodány.Pochopíl bych že rostliny které se sází na jaře nemohou poslat před vánoci... celý příspěvek > |
 |
Jak dlouho se dá uchovat postřik, 28.4.2008 Prosím o radu jak dlouho se dá uchovat nespotřebovaný postřik.Díky |
 |
množení zlatého deště, 25.4.2008 Chci radikálně ostříhat keř zlatice, dá se nějak nařízkovat nebo jiným způsobem namnožit tento keř.Díky |
 |
už zase monoliozní úžeh, 24.4.2008 Už jsem viděl monoliosní úžeh v docela velkém rozsahu v zahrádkářských koloniích kolem Znojma.Je vidět že ti kteří nestříkali tak s tím budou mít problémy.Je to nemoc která se dá těžko přehlédnout a nenávratně strom postupně likviduje.Měli by sříkat... celý příspěvek > |
 |
Jak odehnat holuby ze střechy?, 21.4.2008 Nevím jestli je to téma do této rubriky ale zkusím.Máme na budově celoročně hejno holubů kterým se u nás líbí.Všechny otvory jsou pečlivě zavřeny ale i tak vydrží sedět na římsách a neustále se trefují chodců na chodníku.Prosím poraďte. |
 |
Je velká chyba sázet po jedné paprice?, 21.4.2008 Koupil jsem sazenice papriky a jsou nahrnkované po jedné sazenici.Nevím jestli bych neměl dávat dvě sazenice k sobě. |
 |
|
 |
Žloutnutí listů antůrie, 21.4.2008 Prosím o radu co s antůrií když asi před měsícem začali hnědnout okraje listů.Mám přesadit nebo hnojit nebo co sní.Díky |
 |
český název pro Osteospermum, 18.4.2008 Prosím nezná někdo český název pro osteospermum.Snad ani žádný neexistuje.Díky |
 |
jak a kdy omladit břečťan?, 14.4.2008 Koupil jsem si elektrické lištové nůžky tak jsem je hned vyskoušel na břečťanu, vzal jsem to až na holé dřevo-vypadalo to docela nepěkně ale již se začíná probouzet tak si myslím že během měsíce bude zase zelený a docela omlazený. |
 |
Jak ostříhat dvouleté kvetoucí peckoviny?, 14.4.2008 Prosím o radu jak ostříhat dvouleté broskve a meruňky které jsou již v plném květu.Děkuji |
 |
Truhlík na sluníčku kromě pelargonií, 9.4.2008 Každý rok dávám na okna muškáty ale chtěl bych zkusit něco jiného-odpolední slunko je ale až nesnesitelné.Zkoušel jsem lobelky, bidens.solánum, verbeny..Snad jen molice v kombinaci s muškáty je přijatelná.Ale nemá někdo zkušenosti s jinou... celý příspěvek > |
 |