este ma napadlo, ze vlastne aj zimny jasmin - jasminum nudiflorum - stalezeleny je sice len asi do oktobra, novembra, ale potom kvitne, takze v zime cca februar, marec by ste mali stenu zltu z kvetov....ja osobne ho v zahrade nemam, lebo vraj zvykne vymrzat hlavne v tazkej pode, ktoru v zahrade bohuzial mame, tak som to neriskovala.
Poraďte, jakou neopadavou popínavku (trvalku) zasadit ke kamennému soklu
(jižní strana, přímé slunce). Ideální by bylo, kdyby se sama "plazila po
kameni", nebylo potřeba žádné dřevěné mřížky a kdyby rychle rostla.Dík.
Ale požadavek byl NEOPADAVÁ!!!! Tomu přísavník fakt neodpovídá ;-))
Obávám se,že taková žádná není...neopadavá a s příčepivými kořínky je jen břečťan...a tomu se na sluníčko nedaří nejlíp...jedině to vyzkoušet...někdy přežívá celkem v pohodě...
Mám břečťan na celodenním slunci již deset let a bují tak silně, že jej musím omezovat aby nelezl po střeše. Pokud jde o původ, přivezl jsem si jej jako nepatrnou větvičku z Itálie z okolí Lágo Digarda. Má zahrada je 500m nad mořem /Karlovarsko/.
este ma napadlo, ze vlastne aj zimny jasmin - jasminum nudiflorum - stalezeleny je sice len asi do oktobra, novembra, ale potom kvitne, takze v zime cca februar, marec by ste mali stenu zltu z kvetov....ja osobne ho v zahrade nemam, lebo vraj zvykne vymrzat hlavne v tazkej pode, ktoru v zahrade bohuzial mame, tak som to neriskovala.
Já jsem z K.Varů, potřeboval bych něco na bok přístřešku na auto, mám tam dřevěný "katr" s okem 15cm, mohu vás poprosit o nějaký výhonek, ze kterého bych to zakryl? Děkuji