Mám břečťan na celodenním slunci již deset let a bují tak silně, že jej musím omezovat aby nelezl po střeše. Pokud jde o původ, přivezl jsem si jej jako nepatrnou větvičku z Itálie z okolí Lágo Digarda. Má zahrada je 500m nad mořem /Karlovarsko/.
Poraďte, jakou neopadavou popínavku (trvalku) zasadit ke kamennému soklu
(jižní strana, přímé slunce). Ideální by bylo, kdyby se sama "plazila po
kameni", nebylo potřeba žádné dřevěné mřížky a kdyby rychle rostla.Dík.
Ale požadavek byl NEOPADAVÁ!!!! Tomu přísavník fakt neodpovídá ;-))
Obávám se,že taková žádná není...neopadavá a s příčepivými kořínky je jen břečťan...a tomu se na sluníčko nedaří nejlíp...jedině to vyzkoušet...někdy přežívá celkem v pohodě...
Mám břečťan na celodenním slunci již deset let a bují tak silně, že jej musím omezovat aby nelezl po střeše. Pokud jde o původ, přivezl jsem si jej jako nepatrnou větvičku z Itálie z okolí Lágo Digarda. Má zahrada je 500m nad mořem /Karlovarsko/.
este ma napadlo, ze vlastne aj zimny jasmin - jasminum nudiflorum - stalezeleny je sice len asi do oktobra, novembra, ale potom kvitne, takze v zime cca februar, marec by ste mali stenu zltu z kvetov....ja osobne ho v zahrade nemam, lebo vraj zvykne vymrzat hlavne v tazkej pode, ktoru v zahrade bohuzial mame, tak som to neriskovala.
Já jsem z K.Varů, potřeboval bych něco na bok přístřešku na auto, mám tam dřevěný "katr" s okem 15cm, mohu vás poprosit o nějaký výhonek, ze kterého bych to zakryl? Děkuji