Jakou popínavku vybrat?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář (1579) - 71.148 (?), 22.2.2013 8:39
Podražec je menší, působí ušlechtileji, má zajímavé, ale nenápadné květy, sám se otáčí kolem opory. Prvních pár let moc rychle neroste.
Přísavník roste rychle, v dospělosti až obří velikosti, květy nenápadné, na podzim bobulovité černé plody. Dok᨞e se pnout po čemkoli, má přísavné terčíky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
denderenda - (12) - 179.218 (?), 22.2.2013 9:36
Děkuji Vám, tedy, pokud jsem to správně pochopila, podražec je ovíjivý a ne příčepivý, takže např. po palubkách se pnout nebude, že?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
denderenda - (12) - 179.218 (?), 23.2.2013 9:16
když ten břečťan tak pomalu roste ;). Mám ho tam, ale to bude tak na 7 let. Hortenzku už mám objednanou hned na dvě místa, snad se jim bude u nás líbit. Myslíte, že ji časem unese i drátěný plot, až zmohutní, nebo je to čistě záležitost na bytelnější stavby?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 212.194 (?), 23.2.2013 12:39
Pokud chcete něco, co rychle roste a samo se drží, tak přísavník, ale také jsou pěkné zimolezy, mám několik druhů a některé jsou i stálezelené a pěkně kvetou a voní, musí se ale po něčem pnout, samy se jen ovíjí. Ještě jsem měla klanoprašku, je podobná popínavé hortenzii, ale moc nerostla a při loňských mrazech mi vymrzla.
Jana
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
denderenda - (12) - 179.218 (?), 25.2.2013 8:44
mám žlutou a růžovou loniceru, ale dala jsem je na plné slunce, myslela jsem, že stín nesnesou?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |