Začala mi vyrážet bugenvilea už má cca 20cm výhonek, ale loni měla výhony dva, jen bohužel nevyrazil.Chtěla jsem se zeptat kdybych ji nyní zastřihla- rozvětví se? Bude košatější, nebo s ní nemám nic dělat a nechat to na přírodě?Prosím poraďte mi. Děkuji.
Tim se nemusite znepokojovat,ja ji mam nekolik let a vzdy na podzim ji opadavaji listy. Zustane ji vzdy jen par listu,ale na jare zase obrazi. Mam ji pres zimu v studene zimni zahrade a pak mi kazdy rok pekne kvete.
Mě na podzim krásně kvetla, pak jí opadaly květy i listy, měla jsem na zimu v zimní zahradě. Teď na jaře však stále vypadá suchá a i přes všechno sluníčko a světlo po lístečku ani památky :(. Nemá se na jaře nějak zastřihnout? Nevím si s ní rady :(.
Lenka
Začala mi vyrážet bugenvilea už má cca 20cm výhonek, ale loni měla výhony dva, jen bohužel nevyrazil.Chtěla jsem se zeptat kdybych ji nyní zastřihla- rozvětví se? Bude košatější, nebo s ní nemám nic dělat a nechat to na přírodě?Prosím poraďte mi. Děkuji.
Určitě nic nepokazíte když ji zaštípnete hlavní výhon, krásně se rozvětví. Já ji vždy na jaře přistihu a tvaruji jak potřebuji aby mi rostla. Z jedné mám stromek a druhou pěstuji jako převislou. Už mi taky raší ale s letněním ještě počkám až po "zamrzlících" Sluníčko se na nás krásněa všechno chce ven na svá stanoviště. Už se taky nemohu dočkat až to krásně pokvete. Zdraví Rozinka
Díky, taky ji mám zatím doma- ven dám jako vy až po zmrzlých, udělala za 14 dní velký pokrok krásně vyrostla, takže se jí daří dobře, já ji zítra trochu přistřihnu vrcholek a budu se těšit na bohaté květenství.
Já jsem to už vzdala s Bungavilleou, myslím,že je po ní, nasadila jsem ji v sobotu na záhon v zahradě, buď půjde nebo ne, ale dnes mě zaskočil sníh a zima, tím jsem ji asi odrovnala úplně.Marie