Gardenia

host - 156.5 (?)
11.12.2011 20:12

Prosím o radu, nikde jsem nenašel na netu, jestli je gardenie jedovatá. Máme doma kočku. Díky za reakce.

Pavel

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Jarčaa - (8) - 90.221 (?), 6.5.2008 10:04, zobrazeno: 40756x

Máte někdo zkušenosti s pěstováním gardenie? Je to moc pěkná rostlinka a hezky kvete a voní. Díky za informace. Jarka  

miroslavad - (10) - 6.206 (?), 9.5.2008 21:28

potrebuje vela slniecka a vlhkejsi vzduch 

a suhlasim s tym ze je to nadherna rastlina

host - 224.13 (?), 13.5.2010 23:48

více informací by nebylo, zrovna jsem si pořídila dvě gardénie a uvítala bych kdyby sem prišlo pár rad od pěstitelů:-)

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 178.81 (?), 14.5.2010 8:23

Má podobné nároky jako kamelie. Chladno, polostín - přímé slunce se mi moc nezdá vhodné, vlhký vzduch, zálivka měkkou vodou, ale nepřelévat. V moderním bytě nároky obtížně splnitelné...

host - 213.78 (?), 28.6.2010 10:16

zdravím .

tuto květinu mám již po třetí , ano je krásná ale  bohužel ale velmi podle mě náročná..Poprvé květy alespoń vykvetly, podruhé začaly padat listy, žloutnout, hnědnout.

před měsícem jsem opět podlehla a zakoupila si tuto květinu. velká chyba..květ rozkvetlý byl pouze jeden, jinak mnoho poupat a ta pouze opadávají, již i listy začínají žloutnout.  Ani v obchodě, kde jsem ji zakoupila jsem nedostala odboronou radu jak tuto rostlinu s úapěchem pěstovat..Takže každý den seberu nějaká odpadlá poupata, protože žádná nevykvetla.zkoušela jsem umístění měnit,  zalévat málo  ,osit,  bez úspěchu.Souhlasím s názorem, že je krásná  ale... Jana

host - 211.1 (?), 26.8.2010 19:32

Krásný den všem milovnicím květin, bohužel mám uplně stejné zkušenosti s touto krásnou květinkou. Vykvetly dva krásně vonící květy a to bylo prozatím vše. Obsypaná poupaty, leč usychajícími. Musím podotknout, že jsme byli tři co jsme si jí koupili a všichni máme stejný problém. Ahoj Petra

host - 192.35 (?), 26.8.2010 20:16

Mám stejnou zkušenost s gardenií jako Vy.Ale kamélii se u nás už několik let celkem daří.Olina

host - 197.179 (?), 9.9.2010 11:08

Gardénii jsem dostala minulý rok v listopadu k narozeninám v práci. V té době moje pracoviště bylo v přízemí šestipodlažní panelákové budovy na recepci. Umístila jsem ji na zasklené velké okno "kukaně". Po pár týdnech se s ní začalo dít vše, co výše uvádíte. Zůstal mi jeden proutek s pár listy a jedním poupětem. Postavila jsem ji do rohu místnosti do velkého květináče s ibiškem a nechtělo se mi ji vyhodit. V květnu tohoto roku jsem změnila pracoviště a přesunula se do 5. patra, okna na východ. Postavila gardénii na parapet a za pár týdnů se začala probouzet. Poupě z listopadu vykvetlo a celá rostlina obrazila. Je to umístěním, prostě když se jí tam nelíbí, tak to dá patříčně najevo a naopak. Nesnáší průvan a přelití, zalívám odstátou vodou. Dáša 

host - 76.206 (?), 29.1.2011 18:43

Krásná kvetina po zakoupení v obchodě obalena poupaty. Doma hnědly listy, poupata opadávala. Přesadila jsem ji. A stále to stejné, květině se nedařilo. Zkoušela jsem i jiné stanoviště, rosit, méně i více zalévatt. Nakonec jsem ji znovu přesadila a do hlíny jsem přimíchala obyčejný drobný keramzit.. Gardenie úplně ožila, nové lístečky a nasadila spousty poupat. Mám z toho radost a doufám, že jsem ji tímto zachránila a brzy rozkvete.  

host - 156.5 (?), 11.12.2011 20:12

Prosím o radu, nikde jsem nenašel na netu, jestli je gardenie jedovatá. Máme doma kočku. Díky za reakce.

Pavel

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025