Děkuji, ale před focením jsem je zalil protože byly koupeny a v obchodě říkali, že je tam mají asi měsíc a nikdy nezalili.Nědko radí na zimu vyndat z hlíny a dát do suchých novin a polužit do papírové krabice a do chladu asi 10°C. Ladislav
Mammillaria - ale minimálně ta vpravo vzadu na fotce je jiný druh. S tímhle typem otrnění je jich mnoho podobných druhů. Někdy se špatně odlišují, i když už kvetou... Lída
ps - a nezalévejte (podle fotky máte mokrou zem), od poloviny září by už měly mít naprosté sucho až do poloviny května. Jinak se vám vytáhnou (to už se pak nikdy nespraví) a nepokvetou. Potřebují co nejvíc světla. Teplota je přes zimu ideální kolem 10°C, ale konkrétně mammillárie přečkají i běžnou pokojovou teplotu bez újmy - jen je nesmíte v uvedeném období ani jednou zalít... Lída
Děkuji, ale před focením jsem je zalil protože byly koupeny a v obchodě říkali, že je tam mají asi měsíc a nikdy nezalili.Nědko radí na zimu vyndat z hlíny a dát do suchých novin a polužit do papírové krabice a do chladu asi 10°C. Ladislav
Slyšela jsem o tom, ale nikdy jsem to nedělala.Ono přesazování většího množství pichláčků je pracné. Navíc některé mammillárie (třeba M.hahniana) kvetou na přelomu ledna /února. V krabici by se člověk o tu krásu připravil. Lída
Neměla jsem skleník, přes zimu byly v místnosti a po "zmrzlých" šly na balkon, pak až první zálivka mírně teplou vodou Tak proto jsem to tak napsala. Lída
Áno, sú to mammillarie, môžu aj nemusia byť rovnaké, ťažko to určiť nielen preto, že ich je veľa podobných, ale aj preto, že na obrázku sú ešte nedospelé rastliny a vo výsevoch býva určitá variabilita.